keskiviikko 6. syyskuuta 2017
Kätevä emäntä
Kesäkurpitsasta on tullut tänä kesänä mukavasti satoa, suorastaan ylituotantoa. Minä nuukajussi en heitä mitään pois, joten ryhdyin kokkaamaan oikein urakalla.
Viipaloin kesäkurpitsaa pellille ja päälle laitoin jauhelihaa ym. mitä nyt yleensä pizzatäytteeksi laitetaan. Tämä on minun suosikki, helppoa ja nopeaa.
Pilkoin ämpärillisen kantarelleja paistinpannuihin. Haihdutin nesteen pois ja laitoin sienet pieniin pakastepusseihin. Olen tehnyt kantarelleista ihan tuoreeltaan jo keittoa ja muhennosta. Kunpa vain muistaisin käyttää niitä talvellakin ruoanlaitossa. Keväällä meinaa pakkasesta löytyä kaikenlaista laatikon perille unohtunutta.
Googlasin kesäkurpitsareseptejä ja löysin useammankin hillon ohjeen. No pitihän tätäkin kokeilla. Kesäkurpitsa-sitruunahillon ohje löytyi K-Ruoka-resepteistä. Hillo sopii paahtoleivälle ja suolakeksien kera. Minä ajattelin laittaa sitä maustamattomaan jogurttiin, mutta en ole vielä kokeillut. Hillo oli yllättävän hyvän makuista.
Tein edellisten lisäksi kesäkurpitsakeittoa, joka oli ihan syötävää. Samaa en voi sanoa suklaakakusta, johon tuli kesäkurpitsaraastetta. Meniköhän joku pieleen, koska tiedän, että monet ovat kehuneet tällaista kakkua. Tein niitä vielä kaksi kappaletta. Kakkuihin sopii hyvin sanonta moni kakku päältä kaunis. Silti jätän kuvan pois ja varsinkin ohjeen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kesäkurpitsaa tulee ostettua aika useinkin. Nytkin on tuolla yksi odottamassa wokkipannulle laittoa.
VastaaPoistaSe sopiikin wokkiruokiin mainiosti.
PoistaHerkullisia kätevän emännän herkkuja. Meillä käytetään aika vähän kesäkurpitsaa. Kanttarellit sen sijaan ovat sitäkin suositumpia.
VastaaPoistaKesäkurpitsa on aika mieto, joten siksi varmaan ei niin suosittu.
PoistaHerkullisen näköistä kurpitsahilloa. Minä en tänä vuonna kasvattanut kurpitsaa oli vielä viimevuotista:)
VastaaPoistaMinulla löytyy mustikoita parin vuoden takaa. Miten lie ovat jääneet käyttämättä.
PoistaOmpas tosiaan satoa tullut, wau :) ihania herkkuja olet tehnyt!
VastaaPoistaPapuja olisin vielä halunnut, mutta kesä loppuu kesken.
PoistaTosiaankin kätevä emäntä.
VastaaPoistaMun täytyy tunnustaa etten käytä kesäkurpitsaa ollenkaan. Nolo minä...
Ei se ole ollenkaan noloa. Onhan sitä niin paljon kaikkea muuta.
PoistaNamm..pizza maistuisi...:)
VastaaPoistaKesäkurpitsapizza on varmaan vähän kevyempi, kun pohja on pelkkää kesäkurpitsaa.
PoistaOlet kyllä ollut ehtoisa emäntä. Mun täytyy tunnustaa, että käytän kesäkurpitsaa vain oikeastaan grillikasviksena, muiden kasvistten kanssa. Kakun ohjeen olen nähnyt ja miettinyt, että kokeilisinko. Mutta jotenkin on vaan ollut niin paljon kaikkea muuta mielestäni kakkuun luontaissemmin sopivaa, että kesäkurpitsakakku on jäänyt kokeilematta.
VastaaPoistaIhanat hillopurkit! Mulle tuli Nalle Puh hunajapurkkeineen mieleen.
Jos kaikkea ehtisi kokeilemaan, vuorokauteen pitäisi lisätä tunteja.
PoistaVoi mitä herkkuja olet loihtinut!! Näppärä emäntä😍 Kesäkurpitsaa voi näköjään käyttää vaikka missä..pitsa oli ihan uusi tuttavuus:) Mukavaa keskiviikkoa♥
VastaaPoistaNo täytyy tunnustaa, että keittiöhommat ovat jääneet vähemmälle, kun lapset kasvoivat. Minulle iski laiskuus päälle.
PoistaOi Oi mitä herkkuja olet tehnyt!
VastaaPoistaKesäkurpitsasta saa tehtyä vaikka mitä. Tuo hillo kuulostaa niin hyvälle.
Kätevä emäntä olet!❤️
Hilloa täytyy maistella tarkemmin ja miettiä missä se olisi parhaimmillaan.
PoistaVoi elämä. Ei mene tasan. Meillä ei tule yhtään kesäkurpitsaa. Kaikki märkänivät heti alkuunsa.
VastaaPoistaAina ei voi onnistua. Onneksi kukat onnistuivat sinulla varmaan täydellisesti.
PoistaKesäkurpitsasta on moneksi! Olen onneksi oppinut sitä käyttämään!
VastaaPoistaLeppoisaa loppuviikkoa!
Minustakin se on ihan kiva lisä vaikka salaatteihin tai melkein mihin vaan.
PoistaEi pitäisi nälkäisenä katsella tällaisia kuvia. Nälkä sen kun kasvaa :-)
VastaaPoistaNälkä mokoma se on aina minunkin vieraanani.
PoistaOnpa oltu ahkerana, kovasti kaikenlaista herkkua.
VastaaPoistaOnpa kiva puuhailla välillä keittiössäkin.
PoistaSiis todella kätevä emäntä!Ihana postaus..voi nam!!
VastaaPoistaOlisi kyllä kiva laittaa ruokaa ja leipoa enemmänkin, mutta aina ei ehdi.
PoistaOi, kesäkurpitsat on herkkua! Mulla kasvaa tuossa oven edessä kasvatuslavalla kesäkurpitsaa ja onko syy sitten huonon kesän vai kasvattajan, näyttää sato laihalta. :D Isot on lehdet ja paksut on varret mutta vasta pieniä kesäkurpitsoita kasvattelee. Toivotaan parasta! :)
VastaaPoista-Ruut
Kiva Ruut, kun piipahdit täällä blogissani. Syy pieniin kesäkurpitsoihin oli varmaan huonossa kesässä.
PoistaPizzaan en kesäkurpitsaa olekaan kokeillut. Kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKesäkurpitsaa on tullut mukavasti, vaikka alkuun näytti, että kaikki mätänevät alkuunsa. Keräsin tänään muutaman isoksi kasvaneen jötkäleen ja pilkoin pussiin ja pakkaseen. Siten ei heti tarvitse miettiä, mitä niistä valmistaa. Hilloakin olen joskus tehnyt, mutta meillä menee sen verran vähän makeita hilloja, että nyt jätin tekemättä.
Meilläkin hillon kulutus on tosi vähäistä, mutta jotain piti keksiä.
PoistaSadonkorjuun juhlaa!!
VastaaPoistaMinäkin pilkoin pizzan täytteeksi hieman kesäkurpitsaa ja hyvin meni mukana!
Heleitä syyspäiviä sinne!
Niin mukava tunne, kun saa omasta maasta jotain. Kaunista syksyä sinullekin!
PoistaHienot kurpitsat anoppi teki myös siitä hilloa ja meistäkin se on hyvää. Mannapuuron päällä sekä vaniljajäätelön kanssa se on kivan makuista. Laitan seuraavaan postaukseen myös ohjetta kesäkurpitsan käytösta.
VastaaPoistaKiva nähdä mitä sinä olet tehnyt kesäkurpitsasta.
PoistaHerkkua on siinä monenlaista. :)
VastaaPoistaKesäkurpitsaa voi laittaa melkein mihin vain.
Onneksi sitä voi laittaa moneen paikkaan, muuten olisi pulassa.
PoistaOI ihanaa, eikö tämä syksy olekkin ihanaa aikaa kun saa säilöä kaikkea herkullista talven varalle...Mukavaa viikonloppua
VastaaPoistaOlet oikeassa. Touhuan keittiössä melko vähän, mutta syksyllä on kiva säilöä kaikenlaista. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!
PoistaItse en ole koskaan ihan hurjasti oppinut syömään kesäkurpitsaa. Töissä kyllä otan sitä jos sitä salaattipöydässä on leikattuna mutta itsellä ei juurikaan tule ostettua.
VastaaPoistaOmenoita pitäisi saada että voisi taas tehdä omenahilloa.
Kesäkurpitsa on melko mauton, joten siksi sitä tulee varmaan käytettyä vähän. Nyt taitaa olla huono omenavuosi. Viime vuonna sain omenoita naapureilta ja keitin hilloa litratolkulla.
PoistaAhkera olet ollut ja loihtinut monenmoisia herkkuja. Meillä kesäkurpitsaa käytetään tosi vähän, mutta kantarellit ovat suurta herkkua. Hyvää viikonloppua!
VastaaPoistaKantarelleja saa nyt paljon, oikea huippuvuosi meidän mökkimaisemissa. Hyvää viikonloppua myös sinulle!
PoistaKiitos kiitos, keittiössä on mukava joskus puuhailla. Mukavaa loppuviikkoa myös sinulle!
VastaaPoistaSmoothieta täytyy kokeilla, kiitos viinkistä Satu. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!
VastaaPoistaKyllä noilla herkuilla pärjää jo pitkälle talveen. Niinhän sitä sanotaan, että sen suu talvella napsaa kennen jalka syksyllä kapsaa. :-) Katja
VastaaPoistaJuu muistan lapsuudesta, kun äiti aina hoki tuota sanontaa 😀
Poista