lauantai 21. tammikuuta 2017

Pöllötauluja ja sämpylöiden leipomista


Minulla oli melkoinen virkkausmania joulunpyhinä ja kaikenlaista mahdollisimman pientä alkoi syntyä kuin itsestään. Enpä siinä juuri ehtinyt miettimään, että mihin minä niitä kaikkia virkkauksia tarvitsen.
Luovaa työtä ei sovi keskeyttää ja niinpä minä vaan virkkasin. Kyllä kaikki paikkansa löytää, kun aika on sopiva.
Ensin virkkasin kasan pieniä pöllöjä. Sitten ne saivat silmät äitini vanhasta nappilaatikosta. Sen jälkeen sain idean, että pöllöt on saatava puuhun.



Viime viikonloppuna pienet pölleröiset pääsivät puuhun. Olin virkannut niille oksat ja taulun taustaksi laitoin työhuoneen remontista jäänyttä tapettia. Kehykset löytyivät Puuilosta.
Taulut laitoin keittiön seinälle. Sain pientä virkistystä keittiöön todella pienellä vaivalla ja rahalla.


Pienellä rahalla sain myös ison kasan sämpylöitä. Taikinan nesteenä käytin heraa, jota oli tullut jouluna juuston valmistuksesta. Minulle oli jäänyt muutama punajuuri kaappiin pyörimään. Keitin ne kypsäksi ja sen jälkeen soseutin ne sauvasekottimella. Sämpylätaikina sai melko erikoisen värin punajuurista.


Meillä ei tuhlata. Käytän aina sämpylätaikinaan keitettyjä vihanneksia tai puuron jämiä, jos niitä sattuu olemaan. Sämpyläni ovat joka kerta erilaisia ja sehän on vaan hyvä juttu.


Jos olisin syönyt näitä silmät kiinni, en olisi tiennyt, että niissä on punajuurta. Teen sämpylät Myllärin sämpyläjauhoista, koska ne ovat niin rouheisia. Pyrin kyllä syömään enemmän ruisleipää, mutta joskus on kiva tehdä sämpylöitä.

Reipasta viikonloppua kaikille!

26 kommenttia:

  1. Aivan ihanan hellyttävä pöllötaulu!!!
    Leivon sämpylöitä n. pari kertaa kuukaudessa ja käytän niihin myös puuronjämiä. Aika usein lisään nokkosrouhetta, joskus poimulehteä tai porkkanaraastetta, mutta punajuurta en ole vielä koskaan kokeillut. Kiitos siis vinkistä!
    Hyvää ja aurinkoista viikonloppua Sinulle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkosrouhetta en olekaan koskaan laittanut sämpylöihin. Sitä pitää ehdottomasti kokeilla. Aurinkoa myös sinun viikonloppuusi!

      Poista
  2. Kivat taulut sait aikaan.
    Meillä ei kukaan syö sämpylöitä, kun minä olen gluteeniton ja miehen vatsa ei kestä sämpylöitä. Minusta niitä olis kiva tehdä.
    Hyvää lauantai päivää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sänpylöitä on mukava leipoa, mutta onneksi voi leipoa myös kaikenlaista gluteenitonta. Hyvää lauantaita myös sinulle!

      Poista
  3. Voi kun osaisi virkata ;) Tai osaan, mutta en oikein pidä siitä....Aivan valloittavat taulut!!!!
    Meilläkään ei mielellään tuhlata ruokaa...yritän käyttää kaikki ruuan jämät johonkin ja sämpylöistä nyt löytyy milloin mitäkinasviksia ja juustoja. Punajuuri antaa myös mukavan makeuden sämpylöihin, tykkään.

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Olen niin koukuttunut virkkaamiseen.

    VastaaPoista
  5. Ihana pöllötaulu, maukkaan näköiset sämpylät. Mukavaa viikonloppua.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Sämpylät onkin jo syöty ja heraa löytyy pakkasesta, joten uusia pitäisi leipoa. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  6. Aivan ihania pöllötauluja! Kivan värinen sämpylätaikina. Tosi hyvä, että mitään ei heitetä hukkaan. Meilläkin pyritään siihen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haaveilen kunnon kompostorista, mutta ruokajätettä siihen ei juuri tulisi.

      Poista
  7. Voi miten kivan näköinen tuli tuosta pöllötaulusta :) Nam miten herkullisen näköisiä punajuurisämpylöitä, mietin juuri että minä en ole koskaan tainnut punajuurta kokeilla .....Mukavaa lauantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pöllöjä virkatessa en yhtään tiennyt mihin ne päätyvät. Sekin onkin hauskaa käsitöissä. Mukavaa lauantaita myös sinulle!

      Poista
  8. Hieno pöllötaulu!
    Sämpylät näyttävät niin herkullisilta!
    Kivaa lauantaita sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sämpylät olivat tosiaan herkullisia. Luulen kyllä, että suurin syy oli jauhoissa. Kivaa lauantaita myös sinulle!

      Poista
  9. Onpa hieno pöllötaulu. Näppärästi käytin vanhan tapetin.
    Ja nuo sämpylät näyttävät niin herkullisilta. Ja tuo värikin on niissä niin houkutteleva. Jos asuisin lähempänä, niin kutsuisin itseni teille päiväkahville, jos sämpylöitä olisi vielä jäljellä :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarjoaisin sinulle sämpyläkahvit erittäin mielelläni. Rentoa sunnuntaita!

      Poista
  10. Hei, nuo pöllöthän on tosi ihanat! Ja aivan mahtavaa, kun teit niille vielä puunkin ja pääsivät tauluun esille:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pitihän pöllöjen puuhun päästä kotoisiin olosuhteisiin.

      Poista
  11. Vastaukset
    1. Kiitos! Tauluja oli tosi mukava tehdä, koska pidän nopeista käsitöistä.

      Poista
  12. Ihanat nuo pöllöt, ja miten hyvä että sattui olemaan tommoista koivuista tapettia! Mutta tulinpa tänne kertomaan ihan asiaakin, kun ei ole puhelinnumeroa, enkä nyt arvaa tässä asiassa luottaa miehiin, ei välttämättä tulisi tieto perille asti ;) Eli, kun eilen niitä lankoja katseltiin, niin enkö löytänyt tänään lisää virkkauslankoja, jotka voisi haluta parempaan kotiin! Ja niitä on semmoinen kilon verran, sekalaisen värisiä niinkuin ne eilisetkin, ja sekalaisia määriä. Voin laittaa kuvan vaikka Jykän puhelimeen tarjolla olevista, jos haluat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Kyllä kiinnostaa ja laita vaan kuvaa tulemaan. Yritin etsiä sinua Facebookista, mutta en löytänyt, sukunimi ehkä pielessä.

      Poista
  13. Nauravia pöllöjä!
    Varmasti herkullisia sämpylöitä!

    VastaaPoista
  14. Miten onkin suloisia pikku-pöllöjä!!
    Ja oih, minkä väristä taikinaa!!
    Mahtoi sämpylät maistua hyviltä!

    Iloista viikkoa sinulle, Ansu!

    VastaaPoista