lauantai 28. tammikuuta 2017

Tuusulanjärven maisemissa


Viime viikonloppuna oli upeat ulkoilusäät. Olen asunut Tuusulassa 26 vuotta ja kehtaanko tunnustaa, että olin mieheni kanssa ensimmäistä kertaa kävelemässä Tuusulanjärven jäällä. Järveltä on hulppeat näkymät moneen suuntaan ja kuvassa näkyvä Halosenniemi on kerrassaan upea ilmestys järveltä päin.


Halosenniemi on rakennettu vuosina 1899-1902. Se on taidemaalari Pekka Halosen perheelleen rakentama taiteilijahuvila, jonka nykyisin omistaa Tuusulan kunta. Halosenniemessä on nyt erittäin mielenkiintoinen näyttely Kotien taideaarteita. Näyttelyyn on kerätty teoksia keskiuusimaalaisista kodeista.
Tällä kertaa tyydyimme ihmettelemään Halosenniemeä ulkoapäin. Kivijalan korkeudessa ei ole säästelty. Vesi ei tavoita korkealla mäellä seisovaa Halosenniemeä, vaikka se nousisi korkeuksiin asti.


Matka jatkui jäältä tietä myöten Lottamuseoon. Myönnän, että meidät houkutteli sinne museon ihana Lottakanttiini. Nostalginen tunnelma ja itseleivotut herkut, siinä pari asiaa, miksi en pääse tuon rakennuksen ohi.


Lottakanttiini oli täpö täynnä kauniin sään innoittamia ulkoilijoita. Oliko lenkkimme nyt turhaa, kun kaakaossa ja porkkanapullassa oli varmaan kalorit kohdallaan. Hui hai, mieli virkeänä lähdimme kävelemään kotia kohti.


Illalla kotona luin serkkuni lähettämää ihanaa korttia. Eino Leinon teksti oli osuva Tuusulanjärven retkipäivälle. Riemuitaan talven riemuja, mutta nähdään kesästä unta.

18 kommenttia:

 1. Minua kiinnostaa tuo Tuusulanjärven alue, mutta vielä en ole päässyt sinne kulkemaan. Kiva tietää, että sieltä löytyy kahvilakin. Teillähän näkyy olevan lunta enemmän kuin meillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa tulla joskus tutustumaan. Tunnustan, että en ole koskaan käynyt Ainolassa. Sielläkin on kuulemma kiva kahvila. Lunta on, mutta aika vähän. Kyllä tämä on merkillinen talvi.

   Poista
 2. Onpa tuo Lottamuseo upea pytinki!
  Näillä keleillä onkin ihanaa ulkoilla. Hyvää, liikunnallista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuusulan Rantatiellä on useita upeita pytinkejä. Se onkin mukava lenkkireitti, kun on niin paljon kaunista katseltavaa. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 3. Upean näköinen Lottamuseo ja tuo huvilakin on kaunis. Hyvää viikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on paljon kauniita paikkoja. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Lottamuseossa olisi kiva päästä käymään.
  Hieno rakennus!
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on monta paikkaa, johon haluaisin tutustua, mutta eihän niihin kaikkiin millään ehdi. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 5. Silloin, kun asuimme neljä vuotta Järvenpään Kaakkolassa, kävin usein hiihtämässä ja rotikoitten kanssa jäällä. Siellä on upeat puitteet ulkoilulle. Halosenniemi on hieno paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaahas, olet asunut täällä päin, kiva kuulla. Täällä on tosiaan upeita puitteita ulkoilulle, jos vain olisin reippaampi liikkuja.

   Poista
 6. Tuusulaan ei olisi täältä meiltäkään pitkä matka, jos kesällä saisi tehtyä kahvila reissun tuonne Lottamuseoon esim ;) Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni päiväreissu ja piipahdus hyvässä kahvilassa olisi varmaan mukava juttu. Hyvää viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 7. Teillä oli kyllä mielenkiintoinen - ja maukas - kierros:) Olisipa hauska tietää millaisia taideaarteita kodeista on löytynyt sinne näyttelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi tosiaan mukava tietää, millaista taidetta kodeista löytyy.

   Poista
 8. Olipa teillä kiva kierros. Sitä tulee kotikulmia harvoin koluttua, täytyy myöntää itsekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se usein on, muualla tulee käytyä, mutta ei kotinurkilla.

   Poista
 9. Teillä on ollut ihana retki! Kyllä se välillä yllättää, mitä kaikkea kivaa kotikulmiltakin löytyy.

  VastaaPoista