keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Karoliinan kestikievari


Kun kahvilan ovelta avautuu tällainen näkymä, taustalla soi 50-luvun iskelmät ja myyjä kysyy hymyillen, että mitäs hyvää teille saisi olla, olen myyty. Niin kuin olisin mummolaan tullut! Minun on ihan pakko mainostaa tätä ihanaa kahvilaa, jossa voisin melkein asua. Jos ikinä matkasi kulkee nelostietä ohi Leivonmäen (50 km ennen Jyväskylää etelän suunnasta), älä aja ohi, vaan pistäydy Karoliinaan.


Tulin mieheni kanssa Karoliinaan tutustumaan erityisesti uuteen teekattaukseen, josta olin lukenut Karoliinan Facebook-sivuilta.Viisikymmentäluvun tunnelmissa keskustelin mieheni kanssa englantilaisesta teekulttuurista, jolla on pitkät perinteet. Kello viiden tee syntyi viktoriaanisella aikakaudella joskus 1800-luvun alussa. Vaikka toppa-asumme eivät edustaneet tuolle ajalle tyypillistä vaatetusta, eikä kello ollut edes viisi, tunnelma vanhojen kahvipannujen ja huonekalujen joukossa oli erinomainen.

Tässä on kiva idea. Pöydän kansi on vanha ovi ja istuimina räsymatoilla päällystetyt puulaatikot.

Mitä? Tuliko joku suksilla, ei sentään. Tällaisiakin somisteita löytyy Karoliinasta.Kakuissa on korkeutta ja makua. Tässä vain pari esimerkkiä, näitä löytyy kokonainen vitriinillinen.


Teehetkeen voit valita pannullisen mieluista teetä. Se tuodaan hautumaan pöytään. Karoliinassa on pöytiintarjoilu. Se on luksusta.


Teekattaukseen kuuluu kerrostarjotillinen suolaista ja makeaa. Voin sanoa, että herkut veivät kielen mennessään. Tuo valtava tarjotin oli kahdelle! Karoliinassa kaikki tuotteet ovat ainutlaatuisia. En ole nähnyt tai maistanut missään sellaisia kakkuja, kahvileipiä ja varsinkaan pizzoja kuin Karoliinassa.


Tunnen sielujen sympatiaa tämän puusohvan kanssa. Kaikki samanlaisia retrohenkisiä ja ajan patinoimia: minä, mieheni ja sohva.

Tervetuloa mukaan uudet lukijat Erja Haapala ja Mantelilaakson Susanna!


22 kommenttia:

 1. Olen käynyt Karoliinan kahvimyllyssä vuosia sitten ja silloin, kun se vielä sijaitsi eri paikassa kuin nyt. Minustakin se on niin ihastuttava, lämminhenkinen ja ehdottomasti käymisen arvoinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. Karoliina on tosiaan vaihtanut paikkaa, mutta silti ainakin yhtä ihana.

   Poista
 2. Upeat kakut ja muutenkin hienon näköinen paikka:)

  VastaaPoista
 3. On kyllä upea paikka.
  Kiva olisi joskus käydä.
  Ja nuo kakut😋

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet kyllä todella hyvä leipuri ja kakun teko onnistuu hienosti.

   Poista
 4. Olen kuullut tuosta paikasta joskus, ja etenkin sen herkuista. Mutta en ole koskaan nähnyt kuvia sisustuksesta, sehän on mielenkiintoinen! Täytyypä poiketa, jos ajelemme joskus tuolla suunnalla.
  Tuosta englantilaisten teehetkestä muistuu mieleen, kun mieheni pelasi jalkapalloa englantilaisten ja kenialaisten kanssa Mombasan hiekkarannalla. Pelikin keskeytettiin, kun englantilaisilla alkoi kello viiden teehetki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska juttu, kertoo jotain teehetken merkityksestä. Ja kiva, kun piipahdit blogissani.

   Poista
 5. Aivan ihanan näköinen paikka. On kivoja yksityiskohtia, ja mahtava tarjoilukerrosvati kahdelle.

  VastaaPoista
 6. Karoliinan Kestikievarissa on herkkua suulle ja silmille! ;))

  VastaaPoista
 7. Ihastelin jo näitä tunnelmia Instan puolella!
  Niin ihana paikka!

  VastaaPoista
 8. Näyttääpä upealta paikalta! Tuollahan olisi nähtävää ja koettavaa pitkäksi toviksi, kaikkien herkkujen lisäksi:)

  VastaaPoista
 9. Vaikuttaa viehättävälle paikalle. Pitää muistaa jos sattuu liikkumaan tuolla päin. :)

  VastaaPoista
 10. Vau, mikä paikka! Ihanan vanhanaikaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua viehättää erityisesti kaikki vanhanaikaiset paikat. Kiva, kun piipahdit blogissani.

   Poista