keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Klapikone laulaa

Viime viikonloppuna saimme tämän puuvaraston täyteen. Rakennuksen olenkin jo esitellyt aiemmin tai tarkemmin tuon oikealla olevan huussin ja vanhan pumppukaivon (ei ole oikea kaivo), joka toimii käsienpesupaikkana. Polttopuiden tekeminen on lempipuuhaani. En tiedä, mikä siinä viehättää. Mies hoitaa puiden kaatamisen ja minä raahaan ne lähemmäksi klapikonetta. Minä olen sahapukin toisessa päässä ja mies toisessa päässä sahaa puita sopiviksi pölkyiksi. Klapikoneella molemmilla on oma tehtävänsä.
Tässä tilanne alkukesästä. Toinen puoli oli täytetty klapeista jo edellisenä vuonna ja nyt oli toisen vuoro. Tyhjät puuvarastot eivät miellytä minua yhtään. Täynnä ne olla pitää! Puuta tulee mökkitontilta sen verran, kun kesämökillä kesällä ja kotona talvella tarvitaan.
Minä vedän kahvoista ja syötän puuta eteenpäin. Mies on tässä ottamassa kuvaa, mutta yleensä tuolla toisessa päässä ottamassa klapit vastaan. Klapikone on yksi parhaimpia hankintojani. Mies yritti vängätä vastaan, mutta minä pidin pääni. Sen jälkeen on klapikone laulanut! Kuva on kesältä, kun oli vielä lämmintä.
Puuvaraston vartijana toimii lintu, jonka ostin kauan sitten Tallinnasta. Siinä on jo hieman ikääntymisen merkkejä, mutta tässä työssä se ei niin haittaa.
Tässä kuva ennen...
ja jälkeen. Tässä ei ole toki koko kesän puut, vain pieni kasa.
Tuoreen puun tuoksu ja täysinäinen puuvarasto. Elämän pieniä iloja.
Tässä on seuraava projekti. Vanha puuvarasto toisella puolella pihaa on puolityhjä. Siitä lähtee kotiin talven takkapuut. Pidämme pian vähän syyslomaa ja silloin olisi tarkoitus tehdä lisää polttopuita. Kun teimme uuden puuvaraston, aioimme purkaa vanhan. Sitten tajusimme, että eihän siinä ole mitään järkeä. Kaikki varastot ovat tarpeellisia ja klapikoneella riittää hommia.
Puuvaraston oikealla puolella näkyy kaikenlaista rojua. Olen kerännyt niitä metalliroskista. Niistä syntyy pihataidetta kuten Rantakutvelo ja Peltikki, joita olen esitellyt täällä aiemmin. Rojut odottavat inspiraatiota. Minulla olisi mielessä yksi pikkulintu, joka olisi kiva toteuttaa, mutta  siltä puuttuu vielä nokka. Millaista nokkaa etsin? En tiedä, mutta jostain se löytyy.

6 kommenttia:

 1. Mukava kuvaus puu-urakasta. Hieno lopputulos, eli niin kauniilta näyttää tuo täynnä oleva puuvarasto. - Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mukavaa loppuviikkoa myös sinulle ☺.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä siellä on oltu ahkeria, noita on mukava poltella talvi-iltoina. Iloa viikonloppuusi Ansu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takassa palaa klapi jos toinenkin. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ☺.

   Poista
 4. Hieno puuvaja. Meillä on maalla monta puukatosta. Meillä pienitään puut moottorisahalla ja klapeiksi kirveellä. Silläkin tulee tulosta hyvin kun on innokas kirveen heiluttaja, en minä.

  VastaaPoista
 5. On siinä klapeja! Meillä ei puuta tarvitakaan kuin savustuskaappiin.

  VastaaPoista