lauantai 1. lokakuuta 2016

Virkattuja kirjanmerkkejä

Olen innostunut viime aikoina virittelemään vanhaa harrastustani virkkausta. Pinterestistä löytyy tähänkin harrastukseen jos voisi sanoa, koukuttavia ideoita. Siellä on suorastaan suloisia kuvia pienistä joulukuusen koristeeksi tarkoitetuista luistimista. Minä vähän jatkojalostin ideaa ja tein talviaiheisen kirjanmerkin.
Pinterestin luistimissa teränä on käytetty hakaneulaa tai pientä klemmaria. Minä tein oman luistimeni terän isosta klemmarista.
Kirjanmerkin toiseen päähän virkkasin lumilinnan. Lankana käytin muurarin linjalankaa, joka on ollut virkkaajien suuressa suosiossa joitain vuosia sitten, mikä lie tilanne nykyään. Minä tulen tällaisissa asioissa vähän jälkijunassa. Kokeilen uutuuksia, kun se alkaa muilla olla jo vähän lastseason-meininkiä. Linjalangalla on mukava virkata ja se on tosi halpaa.
Kirjanmerkin alla oleva kirja on Jamie Oliverin Grillauskirja, jonka sain palkinnoksi siitä, kun Rantakutvelo julkaistiin Unelmien talo ja koti-lehden pihakoristekilpailussa.
Tässä vähän kesäisempi kirjanmerkki puuvillalangasta. Kukka ja lehdet ovat jälleen Pinterestin ohjeilla tehty. Minä yhdistin ne kirjanmerkiksi. Kuvassa oleva kirja on suosikkikirjailijani Enni Mustosen Paimentyttö. Sarjan uusin kirja Ruokarouva on vielä lukematta.
Arkipäiväni eivät onnistu ilman näitä kolmea: puhelin, kalenteri ja silmälasit. Puhelin sai uuden päällisen linjalangalla virkatusta kotelosta. Ohje on omasta päästä.
Nuoremmat työkaverini nauravat leikkimielisesti minulle paperikalenterista. "Taas se kaivaa kassista sitä vanhanaikaista." Käytän myös sähköistä kalenteria, mutta paperisesta kalenterista en luovu. Siihen on kiva tehdä kaikenlaisia merkintöjä.
Piipahdin perjantaina Tallinnassa työn merkeissä. Minulla oli hieman omaa aikaa, joten kävin lankaostoksilla Liann Lõngad-nimisessä kaupassa jossain Kaubamajan yhdyskäytävillä. Minulla oli osoite mukana, Gonsiori 2, mutta Kaubamajaa on niin monessa kohtaa, että menin jo aivan sekaisin. Löysin kaupan kuitenkin sattumalta. Ostokseni maksoivat 27 euroa. En ole pitkään aikaan ostanut virkkauslankoja, joten on hieman vaikea arvioida, sainko langat edullisesti. Ostin monenlaista lankaa, en tiedä vielä mitä näistä tulee.
Olin varannut ajan jalkahoitoon Sokos hotel Virun kauneushoitola SiStyleen. Olen käynyt siellä jo monta kertaa. Tiedän, että pitäisi tukea suomalaista yritystoimintaa, mutta hoito maksoi vain 33 euroa ja työ oli erinomaista. Tällä hinnalla ei saa Suomessa jalkahoitoa.
Virkistyneillä varpailla kipaisen tänään Raumalle, jossa vietetään huomenna siskoni tyttären pojan 3-vuotissynttäreitä. Matkasta alkaa muodostua perinne. Olen varannut hotelliyön, tapaamme sukua ja vietämme yhdessä aikaa syömisen ja seurustelun merkeissä . Aurinkoista viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

 1. Voih, söpöjä! <3 Ihan noin vaikeita en osaisi virkata, mutta täytyypä pistää korvan taakse, jos virkkaita "omasta päästä" kirjanmerkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ☺. Opettelin virkkaamaan kauan sitten. Vanha taito ei ruostu. "Oman pään" ohjeet ovat ihan ok.

   Poista
 2. Ihania virkkaustöitä. Ihastuin heti noihin kirjanmerkkeihin, ne ovat aivan ihania. Minäkin tykkään tuosta Enni Mustosen sarjasta, Ruokarouva on vielä lukematta. - Kiva kun olette menossa Raumalle. Minunkin tyttäreni asuu siellä. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Kiitos 😊. Minulla on ihan liian monta lukematonta kirjaa. Jos vain olisi aikaa enemmän.

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos ☺. Pieniä söpöläisiä on kiva virkata.

   Poista
 5. Kivat kirjanmerkit! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Voi kun söpöjä. Mä oon kans niin vanhanaikainen, että paperille/kalenteriin menee merkinnät. En millään "osaa" käyttää puhelimen kalenteria.

  VastaaPoista
 7. Samaa mieltä. Paperikalenteriin on kiva myös piirtää vaikka kukkia tai jotain mikä muistuttaa asioista.

  VastaaPoista
 8. Kivoja virkkauksia olet tehnyt

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja lisääkin olisi kivoja ideoita, mutta kun kellossa ei ole enempää tunteja 😉.

   Poista
 9. Wau! Tosi upeita kirjanmerkkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Innostuin nyt tuosta virkkaamisesta. Täytyy tehdä vaan aika pieniä töitä, kun olen vähän kärsimätön.

   Poista