sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Kasvihuoneessa kukoistaa

Kasvihuoneessa alkaa olla ahdasta. Pensastomaatit kukkivat enemmän kuin koskaan. Tulin piipahtamaan mökiltä kotona ja reilussa viikossa tomaatit ja kaikki muutkin ovat kasvaneet hurjasti. Apulaispuutarhurini eli kotimiehenä oleva poikani hoitaa kasvihuonetta mallikkaasti tai siis täyttää vesisäiliön, mutta kuitenkin. Nyt alkaakin tomaattien jano kasvaa ja vesisäiliön täyttäminen on se tärkein juttu. Poistin hurjasti lehtiä, että kaikki voima menisi tomaattien kasvamiseen.
Kurkut ovat ihan villinä ja satoakin olen jo päässyt maistamaan. Tosin täytyy mainita, että laji ei ole ihan parhaimpia, joita olen kasvattanut. En tietenkään muista nimeä. En haluaisi ostaa samaa ensi vuonna. Lajike on piikkimäinen ja maku on hieman väkevä. Kuoriminen vähentää väkevyyttä, mutta ei poista sitä kokonaan.
Paprika kukkii ja kukat ovat kauniin valkoisia. Olen nyt oppinut, että paprika vaatii paljon ravinnetta ja tämä tosiaan pitää paikkaansa.
Munakoisossa on vaaleita violetin värisiä kukkia. Munakoisoa kasvatan lähinnä siksi, että sitä on helppo kasvattaa. Maku on aika mieto ja siksi se ehkä sopiikin moniin ruokiin.
Sain malabarin sitrusheinän siemeniä ja pistin ne tällaiseen altakastelevaan pieneen ruukkuun. Minulla ei ole oikein käsitystä tämän kasvin sielunelämästä. Luulen, että pieni ruukku ei ole kasville paras paikka. Kasvista käytetään kai kaikki osat, tiedä häntä, mutta varsi maistuu sitruunalle ja on tosi hyvää.
Kahvipöytä on minulle mieluinen paikka. Kasvihuoneen hoitamisen jälkeen keitin kahvit ja maistelin leipomiani raparperimuffineja. Niiden kyytipoikana nautin vanilja-raparperisiirappia ja kermavaahtoa. Ohje on Sarin kotona-blogista http://sarinkotona.blogspot.fi/   Siellä on niin kauniita kuvia ja herkullisia ohjeita, että nyt oli minunkin jo ihan pakko kokeilla ja kyllä kannatti. Muffineista ei tullut ihan niin korkeita kuin olisi pitänyt. Taikinasta tuli ehkä hieman liian löysää, kun laitoin koko purkillisen kermaviiliä, vaikka ei olisi pitänyt. Maku oli kuitenkin kohdillaan. Vanilja-raparperisiirappi oli koko homman kruunu. Makeaa, mutta ah, niin hyvää.
Kuvassa olevan kynttiläalusen idean bongasin myös Sarin kotona-blogista. Idea on kuulemma alunperin Pinterestistä. Voin sanoa, että minäkin olen ihan koukussa Pinterestiin. Siellä on vaikka mitä ihanaa.

2 kommenttia:

  1. Sinullahan kasvaa vaikka mitä siellä kasvihuoneessa. Wau!
    Niin haluaisin myös kasvihuoneen!

    Ihanat kahvikupit olet valinnut kynttiläaluseen! Hieno!
    Ja hyvältä näyttää sinunkin raparperimuffini!😋

    VastaaPoista