torstai 30. kesäkuuta 2016

Portinpielen tuunausta!

Tästä piti tulla jonkinlainen tervetuloa-toivotus mökkivieraille. Minun piti ostaa tervetuloa-kyltti, mutta niin kuin usein, projektini muuttavat muotoaan valmistusvaiheessa. Löysin Puttipajasta ilo ennen kaikkea-kyltin. Se sopii mielestäni vähintään yhtä hyvin tervetulotoivotukseksi. Mikä tämän rakennelman nimi nyt sitten olisi, jokainen päättäköön itse.
Projekti lähti käyntiin kuusia kaatamalla, joita löytyi mökkitontilta. Levitimme rungot pihanurmelle ja aloimme hahmotella mittoja. Meillä ei tietenkään ole mitään tarkkoja suunnitelmia. Kaikki muotoutuu kokeilemalla ja erilaisten ehdotusten perusteella päästään molemmat yllättävään lopputulokseen.
Jonkinlaisen hataran suunnitelman perusteella lastasimme rakennustarvikkeet kottikärryihin ja lähdimme kohti portinpieltä.
Tässähän voi vaikka istua, jos haluaa katsella ohikulkevaa liikennettä. Sitä saa tosin odottaa joskus useita päiviä, kun paikka ei ole mikään kiehuva metropoli. Hyvä niin!
Tolppien korkeus on 170 cm ja istuinkorkeus on 45 cm. Leveys määräytyy käytettävien ikkunapokien mukaan, tässä 135 cm.
Materiaalina voi käyttää myös painekyllästettyä lautaa tai raakalautaa maalattuna. Kuusenrunkojen hinta oli tietysti omalta tontilta kaadettuna 0 euroa. Hinta saattaa nousta, jos joutuu ostamaan uudet housut. Kuusi on nimittäin melko pihkaista.
Penkin alle laitoin vanhaan työkalupakkiin kukkia. Kukat ovat vesiventtiilien raanoja ja varsina grillivarrastikut.
Ikkunoihin asensin risuverhot ja paikalle lennähti pari pöllöä. Nimesin ne ekopöllöiksi. Olen jäänyt Pinterestin pinteeseen. Sieltä löytyy upeita tuunausideoita. Niiden ja omien ideoiden pohjalta syntyivät nämä ekopöllöt.
Isäpöllö poseeraa. Terassiöljypurkin kansi taustana, vauvanruoka- ja muiden purkkien kansia ja kruununkorkkeja silmiksi. Nokka on vanha jälkiruokalusikka ja haarukat jalkoina.
Äidin nokka on vanha kahvilusikka. Mieheni ahkeroi voitokkaasti nuorena miehenä erilaisissa yleisurheilukilpailuissa. Hän ei varmaan ikinä olisi voinut kuvitella, mihin hänen palkintonsa päätyvät. Niitä on vielä monta jäljellä.
Äidin silminä ovat prikat, mutta mielikuvitus on rajana. Materiaalina voi käyttää vaikka mitä: peltirasioita, säilyketölkkejä, tölkin nipsuja yms.
Mitä sieltä pesästä pilkistää? Kaksi pientä pöllön nokkaa. Tämä idea on suoraan Pinterestistä. Pesä on vanhaa piikkilankaa ja linnunpojiksi käyvät ruosteiset hohtimet tai tongit.
Koko projektin hinta oli 3,90 euroa. Kyltti maksoi sen verran, kun se oli -40 % alennuksessa. Kaikki muu materiaali oli omaa tai metallilavalta poimittua.
Muistakaa ystävät aina: Ilo ennen kaikkea!

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihana!
  Vesiventtiili kukatkin on niin hauska idea!
  Ja pöllöt ja linnunpesä on kivat!
  Olet kyllä taitava!
  Mukavaa illan jatkoa!😊

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Kesäloma saa luovuuden valloilleen. Mukavaa iltaa myös sinulle.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen blogi sinulla ja hauskoja "metalliotuksia" olet tehnyt. Itsellä on herännyt ajatus tehdä jotain samantapaista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Toivottavasti löydät ideoistani jotain sinulle sopivaa.

  VastaaPoista