sunnuntai 31. heinäkuuta 2016

Pihakierros mökillä osa 2

Kasvimaalta ei ole muuta näytettävää kuin tämä kyltti. Pavut ja kesäkurpitsat ovat kärsineet jatkuvasta sateesta. Muutamat kesäkurpitsat ovat kukkineet upeasti, mutta pörriäisiä on ollut ihan liian vähän liikkeellä. Pupun takana oleva ruusupapu yrittää köynnöstellä kaariportissa. Toivottavasti se vielä onnistuu.
Kosmoskukka on kiitollinen ja helppo kasvatti. Laitan niitä joka vuosi ja loppukesästä saan nauttia runsaasta kukinnasta. Tänä vuonna ei tosin kosmoskukkiakaan tule niin paljon kuin tavallisesti, mutta aika hyvin kuitenkin.
Keltainen pieni kultahippu. Samettisen kaunis ja herkkä.
Olen istuttanut tuoksuvatukan kasvimaan taakse, kun en muutakaan paikkaa keksinyt. Se oli paras paikka, vaikka en sitä silloin tiennyt. Tuoksuvatukka kutsuu luokseen pölyttäjiä. On kiva kuunnella melkoista surinaa ja pörinää, kun pölyttäjät ovat työssään. Tuoksuvatukka leviäisi mielellään vähän liikaakin, joten olen joutunut rajoittamaan sen kasvua.
Tekokukkia, joihin minulla on viha-rakkaussuhde. Ne tuovat väriä mökkipihaan, mutta mieluimmin katselisin aitoja pelargoneja. Onneksi tekokukat eivät ole enää niin muovisen näköisiä kuin ennen.
Niin herkkää, että! Sain pussillisen olkikukan (sillä oli joku virallisempi nimi, jota en muista) siemeniä ja istutin ne yrttipenkkiin. Olkikukka on menestynyt parhaiten tänä kesänä. En aio kuivata näitä. Kuivakukat ovat minun mielestäni tekokukkiakin kamalampia.
"Ruostekukat" ovat aina yhtä nättejä. Jätelavalöytöjä, jotka laskin käsistäni rapun pieleen. Siinä ne ovat kukkineet jo monta vuotta.
Ei liene yllätys, että lopuksi on kuva koivuista. Tässä kolme kovaa kaverusta kaunistaa lampimaisemaa. Mikäs siellä vasemmalla näkyy? Joku onneton koivun rääpäle, joka yrittää päästä porukkaan. Se on niin säälittävän näköinen, että en ole millään raaskinut kaataa sitä pois.

4 kommenttia:

 1. Hauska tuo koivukuva...rääpäle tosiaan =).

  VastaaPoista
 2. Rääpäleet ovat niin liikuttavia 😀. Aurinkoista sunnuntaipäivää sinulle!

  VastaaPoista
 3. Hienoja kukkia!
  Tuo Olkikukka on ihana! Ja ruostekukat on hauskat!😊
  Mukavaa illan jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kaikenlaiset kukat ovat virkistäviä. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista