torstai 16. kesäkuuta 2016

Laavua rakentamassa!

Olin haaveillut jo kauan jonkinlaista pientä laavua mökin nuotiopaikalle. Mökillä on rakennuksia jo riittämiin. Siksi en halunnut mitään isoa rakennelmaa. Laavu toisi hieman ryhtiä vaatimattomaan nuotiopaikkaan, joka koostuu muutamasta penkistä ja kaivonrenkaana toimivasta grillistä.
Idea lähti lopulta toteutumaan, kun löysin kirpputorilta kuvassa olevan ruman puisen ukkelin. Se maksoi kaksi euroa. Nauroin kirpputorin pitäjälle, että minun on pakko ostaa noin ruma ukko, eihän tuota kukaan kestä katsella. Laavu sai nimekseen Ruma-ukon palatsi ennen kuin laavua oli edes aloitettu rakentamaan. Kun laavu oli valmis, Ruma-ukko pääsi asustelemaan laavuun.
Kaadoimme muutaman kuusen pääsiäisenä ja kuorimme ne perinteisesti petkeleellä ja vuoluraudalla. Toukokuun alussa ryhdyimme rakennustöihin. Meillä ei ollut mitään piirustuksia. Mieheni mittaili kuusia ja yhdessä päädyimme tekemään laavusta noin kahden hengen mallin.
Kuvassa kehikko alkaa hahmottua. Jonkin verran katsoimme netistä laavun malleja, mutta rohkeasti rakensimme "mutu-tuntumalla."
Kun kehikko oli valmis, oli katon vuoro. Tervasin kattolaudat ennen huovan asennusta. Terva antaa mukavaa tuoksua ja sopii laavun tunnelmaan.
Harjakaisissa paistoimme makkaraa ja hieman kuohuvaakin oli tarjolla. Mieheni asentaa kuvassa kattohuopaa. Kaivonrenkaan ympärille olemme laittaneet tiiliä, jotka olivat naapurilta saatuja, seinästä purettuja ja tietysti tarpeettomaksi jääneitä.
Tämän verran jäi puuttumaan kattohuopaa. Ei auttanut kuin jättää työ tähän vaiheeseen ja tuoda seuraavalla kerralla lisää huopaa. Mökiltä ei niin vain piipahdeta rautakauppaan.
Laavu on nyt valmis ja olemme siihen oikein tyytyväisiä. Nuotiotelineen tilasin jo talvella Monitaitoset-työpajalta Pielavedeltä. Halusin tukea arvokasta työpajatoimintaa. Nuotioteline oli mielestäni sopivan hintainen 60 euroa + postikulut.
Laavun perälle laitoin koristeeksi ison kahvipannun, jonka ostin tietenkin kirpputorilta. Hinta 5 euroa.
Laitoin laavun reunaan koristeeksi tällaisen hauskan soittavan koiran. Se on aurinkokennolla toimiva valaisin, joten minun pitää siirtää se auringonvaloon. Soittakoon nyt hetken aikaa tuossa laavun reunassa.

4 kommenttia:

 1. Onpas hieno laavu!
  Ja kiva tuo soittava koira valaisin!
  Mukavaa perjantaita.
  Blogissani on nyt arvonta!

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Ja täytyypä käydä osallistumassa arvontaan.

  VastaaPoista
 3. Hieno laavu, keveä ja sopivan kokoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Laavu on ollut paljon käytössä. Keveys ja pieni koko oli ainoat ajatukset rakentamisen alussa.

   Poista