tiistai 7. kesäkuuta 2016

Kasvihuoneessa kaikki hyvin!

Siellä niitä taas pilkottaa, pieniä kurkun alkuja. Miten ne voivat olla joka vuosi aina yhtä ihania ja ihmeellisiä. Kasvihuoneessa on ollut todella hyvät olosuhteet. Yöpakkasista ei ole ollut pelkoa ja toisaalta helle ei ole ollut liian piinaavaa. Mittasin lämpötilaa varmaan vaan ensimmäisenä vuonna, mutta nyt en enää viitsi. Lämpötila ei muuksi muutu. Hoidan kasvihuonetta fiilispohjalta. Pidän ovea kesäaikaan aina puoliksi auki päivin sekä öin. Jos on todella kuumaa, aukaisen koko oven. Lisäksi kasvihuoneessa on kaksi avattavaa tuuletusikkunaa. Ne ovat myös aina auki.
Tässä pari kurkkua, joista näkee, että kaikki on hyvin. Ravinnetta riittää mullassa ja kastelu on sopivaa.
Tämä kuva on otettu 15.5., jolloin vein kasvit kasvihuoneeseen. Paljon on siis ehtinyt tapahtua vajaassa kuukaudessa. Tässä kurkussa on vasta yksi lehti sirkkalehtien lisäksi. Lehdet ovat hyvin vaaleita, koska ne ovat käyttäneet kaiken voiman kylvömullasta.
Pensastomaatit (Red Alert) ovat myös kasvuvauhdissa. Poistin näistä jo muutamia lehtiä, mutta en tiedä koskaan, poistanko niistä riittävästi. Jos lehtiä on liikaa, voima menee lehtiin, eikä tomaatteihin. Jotenkin vaan sellainen reippaampi poistaminen on vaikeaa. Törmään tähän asiaan joka vuosi ja varmaan joka postauksessa mietin samaa.
Kastelujärjestelmä Blumat on edelleen aivan mahtava, mutta nyt on ollut pientä harmia veden tulon suhteen. Letkuissa on ollut ilmakuplia, jotka estävät veden tulon kasville asti. Pitäisikö letkuja joskus uusia, en tiedä. Pesen ne joka syksy hyvin, mutta eihän niitä saa sisältä kunnolla pestyä. Kai ne voivat tukkeutua vuosien mittaan.
Tässä tilanne 15.5., kun tomaatit saapuivat kasvihuoneeseen. Taimet olivat liian vähäisen valon vaikutuksesta honteloita ja jälleen mullan vähäisen voiman takia vaaleanvihreitä.
Paprika voi myös hyvin. Kuulin eräältä puutarhurilta, että paprikan jokaiseen kasteluveteen pitäisi laittaa ravinnetta. Minulla on altakasteluruukku. Pitääköhän ravinne laittaa vesisäiliöön vai suoraan ruukkuun?
Tässä paprika toukokuun 15. päivä. Kaupasta ostettu taimi on usein parempi kuin kotona keittiön ikkunalla kasvatettu, mutta eipä minun taimista enää loppukesällä tiedä, mistä ne on ostettu. Tärkeintä on se, miten niitä hoidetaan alusta loppuun.
Munakoison kävin vielä ostamassa kaupasta, kuten aiemmassa kasvihuonepostauksessa mainitsin. Yhdestä taimestakin saa muutaman munakoison, joista riittää aineksia useampaankin ruokaan.
Linnut varmaan miettivät, että eikö me saada täällä kasvihuoneessa mitään, edes vettä.
Ompelukone sai pari "lankarullaa". Millaista tikkiä näistä mahtaa tulla? Sammakot ovat oikeasti kasvitukia ja pääsevät kyllä oikeisiin töihin, kun kasvit vielä hieman venyttävät varttaan.
Kahvileipien suurena ystävänä joudun nyt viettämään vähän ankeampia kahvihetkiä. Tuijottelemme sammakon kanssa vaan toisiamme. Valmistumisjuhlissa ja eilisellä Tallinnan retkellä olen herkutellut oikein reippaasti, eikä edes harmita. Vapaalla ja juhlissa pitää ottaa rennosti. Herkuttelu on virkistävää!
Kasvihuoneen ulkopuolelle laitoin pataan perinteisiä kesäkukkia, iso samettikukka ja miljoonakello. Toinen pata sai jäädä koristeeksi alassuin. Vältän liikaa urakkaa kastelun suhteen, kun kesäaika menee paljolti mökkimaisemissa.

5 kommenttia:

 1. Niin ihanaa olisi omistaa kasvihuone!
  Kivoja kuvia!
  Tuommoinen iso pata olisi ihana. Ovat vaan kalliita.
  Mukavaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Löysin padan yhdeltä jätelavalta. Olin aivan ihmeissäni, että kuka voi heittää pois tuollaisen aarteen.
  Mukavaa iltaa myös sinulle!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kyllä, hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Kiva, kun löysit blogini. Sinulla on myös upea blogi. Käyn liittymässä lukijaksi.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista