lauantai 11. kesäkuuta 2016

Keksijän keidas!

Serkkuni piha on satumainen ja täynnä vanhaa tunnelmaa. Hän arvostaa vanhoja tavaroita ja on hyödyntänyt niitä pihassaan kekseliäästi. Tässä pihassa varmaan kukkokin innostuisi munimaan.
Portin pielessä kahvipannulla on tärkeitä tehtäviä. Kesällä pitää toimia tuuliviirin tukena ja talvella tunnelmavalon tuojana. Serkkuni porasi pannuun reikiä, että kynttilänvalo näkyy pannun läpi.
Portinpielen toisella puolella on kauniisti ruostunut öljylamppu. Huomaa missä sekä öljylamppu että kahvipannu roikkuvat, vanhoja aarteita nekin.
Hevoskärry on jo varmaan tiensä päässä, mutta kärrynpyörän metallinen ulkokehä on uudessa tehtävässä.
Vanhoja ikkunoita on monessa käytössä. Tässä yksi versio. Pöllöpiilo?
Tässä kasvaa...jaa...mikäs tässä nyt kasvaa. Laseja puissa? Jos nimi ei tule heti mieleen, sitä voi miettiä vaikka kylpyammeessa. Siinä on mukava viettää kuumaa kesäpäivää.
 Mitäs  tässä puussa sitten kasvaa? Siitä voi jokainen bongailla vanhoja tuttuja tavaroita.
Tämä rakennus on nimeltään lasipalatsi ja tietysti täynnä ihania vanhan ajan tavaroita. Päiväunien ykköspaikka!
Pihatuvassa voi vaikka kahvitella ystävien kanssa. Huomaa upea kaari-ikkuna. Löytö kirpputorilta, 15 euroa.
Vanha allas on myös saanut uuden pestin pihatuvan ovenpielessä. Tässä pihassa mikään tavara ei ole turha.
Pikkuinen rautasänky odottelee vielä tuunausta. Serkkuni kertoi, että sänkyyn tulee vaneripohja. Sängyssä voi sitten istuskella ja ihmetellä pihan aarteistoa.
Tämä rautasänky on tuunattu ruusupavuille. Vanha patjan runko antaa ruusupavuille hyvän tuen sängyn takana.
Tällaista rakennusta käytetään usein polttopuiden säilytykseen. Voisiko olla tylsempää? Tässä tapauksessa rakennus on täynnä tuunausta odottavia ja muita mielenkiintoisia tavaroita.
Serkkuni pihassa on myös Veikkauksen toimipiste. Kuponkien perillemenosta ei ole tosin täyttä varmuutta. Muistoja tuo kyltti ainakin herättää. Muistatteko, kun kupongin ruudut piti täyttää huolellisesti, kynä ei saanut mennä ruudun ohi. Kynää piti myös painaa riittävästi, että jälki jää asiakkaankin kappaleeseen. Voi niitä aikoja!
Vanha polkupyöräkin on tässä pihassa arvoisellaan paikalla, kukkapenkin takana pienen kallion päällä. Takana oleva aita sopii hyvin tunnelmaan. Millaisia matkoja pyörällä on ajettu ja kuka? Vain pyörä sen osaisi kertoa.

2 kommenttia:

  1. Voi miten paljon kivoja yksityiskohtia!
    Siellähän on vaikka mitä silmäniloa! Kaunista!

    VastaaPoista
  2. Serkun pihassa tapahtuu jatkuvasti. Tänä kesänä ihanat/karmeat puutarhatontut saavat kodin eli Tonttulan. Käyn tsekkaamassa, kun se valmistuu.

    VastaaPoista