lauantai 11. maaliskuuta 2017

Fuerteventura, Jandia


Matka lähenee loppuaan ja sunnuntaina on kotiinlähdön aika.  Kerron tässä vielä yleistietoa matkakohteesta, jos joku joskus suunnittelee matkaa Fuerteventuraan. Tämä on tietysti minun näkemykseni asiaan.

Jandia on mukava ja helppo matkakohde. Kuvassa on pääkatua ostoskadun puolelta kuvattuna. Ostoskadulla on kauppoja (joita on riittävästi), ravintoloita ja hotelleja. Toisella puolella on ihana, pitkä hiekkaranta. Kaikki lähellä.


Hotellimme Sol Jandia Mar oli vanha ja vähän kulunut hotelli, mutta erittäin siisti. Hotellista pidettiin hyvää huolta ja tietysti vieraista. Altaita oli kaksi, joista toisessa oli lämpimämpää vettä kuin toisessa. Olimme erittäin tyytyväisiä hotelliin, vaikka toista kertaa emme halua all inclusivea. Ruokaa oli yllin kyllin, mutta me haluamme käydä eri paikoissa syömässä. Haluamme myös syödä rauhassa jonottamatta joka asiaa.


Jandiasta on kiva pieni kävelymatka Morro Jableen. Se on tunnelmallinen pieni paikka, jossa oli paljon ravintoloita ja varsinkin kalaravintoloita.


Vuokrasimme auton kolmeksi päiväksi. Fuerteventurassa on helppo ajaa ja tiet ovat erittäin hyväkuntoisia. Näin mieheni kertoi minulle, koska minä olin kartturina. Kuvan maisema on tyypillinen Fuerteventurassa. Vuoria toisensa perään ja välillä hiekkaa.

Ajoimme saaren kaikissa isommissa paikoissa. Tässä olimme matkalla Ajuin kylään, joka oli henkeäsalpaavan kaunis paikka.


Corralejo on kuuluisa hiekkadyyneistään. Kaupunki oli aika iso, paljon ostospaikkoja, ravintoloita ja turisteja. Se näytti kuitenkin ihan mukavalta ja eloisalta paikalta. Ranta oli neljän kilometrin päässä, joten sinne ei jaksa kävellä.

Caleta de Fuste on pieni kiva turistikohde, mutta sielläkään ranta ei ole ihan niin keskustassa kuin Jandiassa.

Puerto del Rosario on mielestäni kolkko kaupunki, jossa on vain iso kauppakeskus Las Rotondas. No, tietysti sieltä tarttui matkaani uusi kevätlaukku ja pari puseroa.

Tässä olivat Fuerteventuran suurimmat kaupungit. Matkan pilvisimmät päivät osuivat juuri automatkallemme, joten kuumuuskaan ei haitannut.


Corralejon ja muillakin Fuerteventuran tuulisilla rannoilla on pakko ottaa aurinkoa tällaisissa poteroissa tuulen voimakkuuden takia. Tuuli olikin yksi asia, joka häiritsi minua Fuerteventuralla. Muuten olimme erittäin tyytyväisiä matkakohteeseen.


Matkalla sattui myös jotain odottamatonta. Mieheni sairastui vatsakipuihin, jotka eivät olleet mitään tavallista turistiripulia. Jokin hankala virus jylläsi kolme päivää ja mieheni lepäsi hotellissa. Tämä oli hyvä muistutus siitä, että vakuutukset kannattaa olla voimassa. Hän sai erittäin hyvää hoitoa paikallisella lääkäriasemalla.

Olemme niin kiitollisia, että hän selvisi vähällä, kun ensin näytti, että olisi jotain isompaa sairautta. Iloisin mielin lähdemme kohti kotia.

Kiitos teille kaikille, jotka olette käyneet lukemassa ja kommentoimassa matkaamme. Ensi viikolla puhaltavat sitten kotimaan kevättuulet. Ihanaa päästä suunnittelemaan puutarhajuttuja ja kaikenlaista muutakin tuunausta.

16 kommenttia:

  1. Mä olen samaa mieltä tosta täys ruokailusta. Mekin tykätään käydä syömässä vähän eri paikoissa.
    Kivan näköistä siellä on, hyvää kotimatkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään syödään vielä illallista jossain muualla kuin hotellin ravintolassa. Se on nyt niin nähty.

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Karut maisemat ovat myös kauniita, mutta koivun vihreää ei voita mikään.

      Poista
  3. Teidän matkasta on ollut kiva lukea.
    Ja hienoja kuvia!
    All inclusive hotelleissa en ole muistaakseni koskaan ollut. Juuri tuon takia, koska haluaa käydä eripaikoissa syömässä. Puolihoito on ollut joskus ja sekin sitoi liiaksi siihen hotelliin.
    Mukavalta matkakohteelta vaikuttaa. Tuolla haluaisin joskus käydä. Se tuuli ei tietenkään ole kiva.
    Hyvä, että miehesi parani eikä ollut pahempaa. Kurjaa tuommoiset lomalla.

    Hyvää kotimatkaa!
    Täällä on nautittu tänään aurinkoisesta päivästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Tämä oli kyllä kiva matkakohde. Tykkään, että kaikki on lähellä rantaa. Kahden ihmisen ruoka ei niin paljoa maksa, että ensi kerralla sitten ruokailu eri tavalla.

      Poista
  4. Kiitos kivasta matkakertomuksesta! Voitko uskoa, että vaikka olemme käyneet matkoilla 40 eri maassa, Kanariansaaret on vielä näkemättä!
    Olisi kivaa käydä joskus sielläkin.
    Meillä on viime aikoina ollut melkeinpä kaikki omatoimimatkoja ja niissä on kivaa, että voi valita vaikka joka päivälle eri ravintoloita ja kahviloita. Ja aika paljon liikumme eri paikoissa vuokra-autolla. Joskus niitä sairastumisiakin sattuu, onneksi meni nopeasti ohi.

    VastaaPoista
  5. Uskomatonta! Seuraavaksi siis jollekin Kanarian saarista 😀.

    VastaaPoista
  6. Hieno matkaselostus ja kauniit kuvat. En ole koskaan käynyt varsinaisella rantalomalla, mutta voisi olla kiva kokeilla.
    Aurinkoista sunnuntaita Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Rantalomankaan ei tarvitse olla pelkkää makoilua, muutakin puuhaa ja nähtävää riittää. Mukavaa sunnuntaita!

      Poista
  7. Kiitos matkaterveisistä ja tervetuloa jälleen kotimaahan! :))

    VastaaPoista
  8. Kutsuvan näköisiä maisemia ja ihana auringonpaiste sekä lämpö tulvi ihan tänne asti, vaikka tovin saakin samanlaisia kelejä odotella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos samanlaisia kelejä odottelee, saa mennä takaisin samaan paikkaan. Vaan mikäpä se voittaisi Suomen kesän.

      Poista
  9. Oikein hyvä postaus paikasta kuvineen. Aika moiset vaahtopäät näkyi merellä olevan, joten tuuli oli tosiaan melkoinen.
    Onneksi ei mitään vakavampaa sairautta ilmennyt miehelläsi. Matkavakuutus on kyllä ihan ehdoton.

    VastaaPoista
  10. Kiitos! Mieskin on nyt kunnossa ja kylläpä ruisleipä maistui taas kotona.

    VastaaPoista