lauantai 19. marraskuuta 2016

Isänpäivän jälkipuintia

Meilläkin vietettiin viime sunnuntaina isänpäivää ja samalla tyttäreni 26-vuotissynttäreitä. Nyt oli sopiva hetki kaivaa kaapin kätköistä Taika-astiat.Olen ihastunut Taika-astioihin ja nimenomaan punaiseen versioon. Käytän niitä koko talven, en siis pelkästään näin joulun alla.
Olen hankkinut Taika-astiat kahdessa erässä. Nykyään on vaikea keräillä jotain sarjaa, koska ne usein loppuvat tuotannosta ennen kuin sarja on täynnä. Minulla on myös neljä Taika-lasia. Niitä aion ostaa lisää jouluksi. Minulla on lautasia ja kahvikuppeja 12 henkilölle.
No niin, tässä sen näette. En osaa pursottaa nätisti kermaa. Koko täytekakun tekeminen oli melkoinen katastrofi. Kakku on salmiakki-lakukakku Pirkan ohjeen mukaan. Kaupasta oli Pirkka-lakritsikastikeloppu, mutta onneksi löysin lakritsikastiketta tuubiversiona. Ihan vinkiksi voin kertoa, ettei kannata kokeilla tuleeko tuubista mitään tähtäämällä avonaista tuubia itseen päin. Minulla oli pusero ja housut melko runsaassa lakritsikastikkeessa.
Täytin kakun lauantaina ja sunnuntaina oli tarkoitus tehdän kakun päällinen valmiiksi. Toinen vinkki: kannattaa lukea käyttöohje ja toimia vasta sitten. Laitoin lakritsikastiketuubin jääkaappiin. Se oli kivikovaa sunnuntaina. Tuubissa lukee, että säilytys huoneenlämmössä. Näppäränä leipurina laitoin tuubin mikroon ja sen jälkeen minulla oli tuhannen vetelää lakritsikastiketta. Minulla oli lieviä vaikeuksia saada kastike pysymään kakun päällä. Kakun maku oli kyllä hyvää, mutta en aio tehdä kakkua toiste.
Ruokatouhuissa ei mennyt sen paremmin. Olin päättänyt tehdä ruoaksi perinteisiä muussia ja lihapullia, kun kaikki lapsetkin tulivat paikalle. Heistä on kiva syödä äidin kotiruokia. Laitoin lihapulliin liikaa nestettä ja niistä tuli vähän löysiä.
Lähdin sytyttämään padassa olevaan lyhtyyn kynttilää ja jätin perunat kiehumaan hellalle. Jäin pihalle hetkeksi katselemaan, kun kerrankin on paljon lunta (viikolla suli lähes kaikki pois). Kun tulin takaisin, perunat olivat aivan hajonneina kattilassa. Minun oli vaikea kaataa niistä vettä pois, kun koko kattila oli yhtä velliä. Maitoa ei sitten enää paljoa tarvittu, joten eipä muussikaan ollut sitä perinteistä.
Maria Drockilan kynttilä sentään paloi onnistuneesti ruokapöydässä. Illan aikana siivosimme muutamia lelulaatikoita. Olen säästänyt ihan liikaa lastenleluja ja ne vie liikaa tilaa kaapeissa. Useilla pehmoleluilla on nimi ja varmaan sielukin, joten eihän sellaisia voi laittaa pois. Vanhempi tyttäreni muisteli, että hän antoi yhdelle nukelle nimeksi Mary-Louise ihan tahallaan, ettei pikkusisko osaisi lausua niin vaikeaa nimeä. Saimme mukavan kasan leluja pois tyttäreni kirppispöydälle myytäväksi, mutta vielä jäi  liikaa leluja kaappeihin.
Mukavaa lauantaipäivää kaikille! Minä lähden viemään kahta tuolia verhoiltavaksi. Kerron niistä myöhemmin.

20 kommenttia:

  1. Joskus se menee tosiaan noin noiden ruokajuttujen kanssa, mutta parasta onkin kun väki on koolla:) Ai, teilläkin on säästetty liikaa lasten leluja... samoin täällä. Samoin lasten piirustuksia. Ja kun ei niitä silloin aikanaan ole valkattu, mitä kannattaa säästää, niin ei se homma vuosien kuluessa helpommaksi muutu... Tuota Taika-sarjaa minulla ei ole lainkaan, mutta tykkään siitä:) Minun suosikkivärini siinä on sininen.

    VastaaPoista
  2. Totta! On tosi vaikea luopua siitä, mitä on säilyttänyt vuosikausia. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanasi kirjoitettu. Joo ei minullakaan kokkauksissa mene aina niinkuin pitäisi...
    Taika-sarjaa on vain muki jokaista väriä ja saa ollakin niin. Tanssi-sarjaa taas kerätään tyttärelle, koska hän siitä niin tykkää.
    Lasten leluista vain muutama rakkain on säilytetty ja muut myyty (lapset itse saaneet rahat niistä) tai lahjoitettu päiväkoteihin/sairaalaan lasten osastolle. Nykyään niillä on pula leluista, kun määrärahoja leikataan kokoajan.
    Helpoiten saat tuollaiset tuubit pehmeiksi laittamalla tuubin mukiin, jossa kuumaa vettä. Pystyt paremmin vahtimaan sisällön pehmenemistä... ;)
    Ja itse aina muistutan itseäni, että ei se näkö vaan se maku :D
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Minäkin pidän Tanssi-sarjasta. Kiitos myös muki-ideasta, miten en sitä älynnyt. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ☺!

    VastaaPoista
  5. Taika-astiasto on kyllä todella kaunis!Niitä olen minäkin hypistellyt useamman kerran, mutten ole hannonut ostaa niitä itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattelin, että kerrankin repäisen ja hankin sen mitä mieli tekee. Ikinä en ole ostanut kalliita astioita, niin että edes kerran ☺.

      Poista
  6. Namskis, kun kuulostaa niin ihanalle kakulle!
    Varmasti oli hyvää! 😋
    Tuo Taika-astiasto on ihana. Minullakaan ei ole sitä sarjaa yhtään.
    Ja Maria Drockilan kynttilä on kaunis!
    Minulla taisi viime jouluna olla samantapainen kynttilä.
    Kivaa viikonlopun jatkoa sinne!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku oli tosiaan hyvää, vaikka ei näytä siltä. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ❤

      Poista
  7. Kaunis Taika-astiasto <3 Kakku oli varmasti makoisaa :) Kivaa viikonlopun jatkoa :)

    VastaaPoista
  8. Hienoja kuvia ja hieno kakku...ei pursotus yhtään pieleen mennyt...näkisitpä kun minä olen pursottanut kermaa =D.

    VastaaPoista
  9. Tosi nätti kalusto. Kakku on herkullisen näköinen. En mäkään osaa pursottaa joten en harrasta sitä ollenkaan.

    VastaaPoista
  10. Lakritsikastikkeen kanssa toimiminen kuulosti kovasti tutunoloiselta............................................

    Meilläkin on vielä pari laatikkoa lasten leluja, joista pitäisi päästä eroon...lapsenlasten uusille siis tilaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeitten kanssa saa olla tarkkana, siis, jos ensin lukisi ne 😁. Minä vielä haaveilen lastenlapsista.

      Poista
  11. Upea kalusto sulla, mulla ei ole tuota sarjaa ollenkaan.
    Ei ne ruuat ja leipomukset aina onnistu täälläkään.
    Hyvää alkanutta viikkoa sinne.

    VastaaPoista
  12. Ihana tuo taIka-kalusto, minä haluaisin myös jonkun talvi astiaston, mutta tämä tila alkaa olla rajoittava tekijä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä, ainainen tilan puute. Kiva, kun piipahdit blogissani.

      Poista