keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Lintujen ruokintaa

Pihamaan pikkuystävät kaipaavat ruokaa, kun maa jäätyy ja luonto taipuu talven tahtoon. Idean löysin Pinterestistä, jossa on kaikenlaisia kuppeihin tehtyjä linnunruokavirityksiä. Minulla oli joutava iso kuppi. Lusikka olisi ollut parempi astinlauta, mutta haarukka saa nyt kelvata. Lyhensin haarukan vartta ja sitten vain haarukka liimalla kiinni kuppiin. Nopeat tuunaukset ovat minun makuuni!
Kookosrasvaa, auringonkukan siemeniä ja pähkinöitä, siinä pikkulinnuille ruokaa kylmiin talvipäiviin. Niin, ehkä vähän isommillekin linnuille ja oraville myös. Oraville tiedoksi, että tarjoan ruoan, mutta ette sitten toiste revi talon seinästä lautaa päästäksenne riehumaan välikatolle. Varikset voivat ruokailla vähän hiljempaa. Yletön raakkuminen säikyttää pikkulinnut ja herättää minut viikonloppuaamuina.
 
Voi olla, että saan odottaa lintuja jonkin aikaa, kun en ole ruokkinut niitä moneen vuoteen. Kuppi roikkuu pihavaraston räystäässä. Minä tarkkailen tapahtumia olohuoneen ikkunasta. Vanha ja väsähtänyt polkupyörä nojailee syksyn riipimään vaahteraan. Tällaisen kesäihmisen mielestä melko ankeaa katsottavaa. Toivottavasti linnut tuovat väriä ja elämää pihapiiriin.
Kasvihuone on vaipunut talviuneen. Jos katsot oikein tarkkaan, voit nähdä pienen valonpilkahduksen kasvihuoneen sisältä. Jouluvalot ovat viritetty. Ne valaisevat kauniisti kasvihuoneen huurteisten lasien läpi. Kesäihminen haaveilee kesästä, mutta lähestyvä joulu tuo kaivattua lämpöä ja tunnelmaa. Kesä saa nyt odottaa, antaa joulun tulla.

18 kommenttia:

 1. Onpa kiva idea!
  Minä tein talipalloja piparimuotteja apuna käyttäen ja hyvin ne ovat lintusille kelvanneet. Tosin harakat ja närhet ovat niitä myös mielineet tiaisten lisäksi.

  Mukavaa keskiviikkopäivää Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea myös piparimuotit! Mukavaa alkavaa keskiviikon iltaa sinulle!

   Poista
 2. Vau, hieno ruokinta-astia linnut eivät pääse likaamaan ruokaansa. Ja näyttää varmasti mahtavalta pimeällä huurteinen kasvihuone valoineen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerran, kun unohdin laittaa kasvihuoneeseen jouluvalot päälle, naapuri soitti ja muistutti, että pimeää on. Valot näkyvät heille ja hän katselee niitä omasta ikkunasta.

   Poista
 3. Jännä idea:) Meillä ei ennen viime vuotta harrastettu lainkaan lintujen ruokintaa. Lapset halusivat aloittaa sen ja meni kyllä yllätävän pitkään mielestäni, ennenkuin linnut rupesivat siinä paikassa käymään. Nyt niitä kyllä on riittänyt ja meillä on yhtenään häärätty kamera kädessä, kun on ikkunan lävitse yritetty saada siinä kävijöistä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin juuri kotiin ja ilta jo hämärtää. En näe, onko lintuja käynyt enkä viitsi kahlata hangessa ja mennä katsomaan. Täytyy odottaa viikonloppua.

   Poista
 4. Kiva siemenkuppi.
  Kasvari on varmasti kaunis valoineen iltahämärässä.
  Ensin odotetaan joulua, sitten kevättä. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä muistutus ☺. Ensin joulu, sitten kevät, kun vain malttaisin.

   Poista
 5. Onpas hieno lintujen ruokinta paikka!
  Toivottavasti linnut pian huomaavat ja tulevat syömään!😀
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan, että oravat huomaavat kipon ensimmäiseksi. Mukavaa keskiviikkoiltaa myös sinulle!

   Poista
 6. Itse tein silikonisiin muffinuvuokiin..aiemin käytin hyödyksi vanhoja saviruukkuja...
  Tänä vuonna aitaa kasvihuoneen valaiseminen jäädä, kun kesäkeittiörempassa muuttui sähköistys hetkellisesti niin, ettei kasvarille mene nyt sähköä...keväällä remppa jatkuu..,)

  VastaaPoista
 7. Taas hyviä ideoita! Vanhoja saviruukkuja ainakin löytyy helposti. Kesäkeittiöremppa, täytyykin tsekkailla, millaista kesäkeittiötä puuhailet.

  VastaaPoista
 8. Löysin blogisi Aurinkokujan kautta. Liityin lukijaksi sekä Blogit.fi myöskin. Käy tutustumassa minunkin blogiini ja liity samalla lukijaksi, olen myös Blogit.fi
  Kiva ja hauska toi siemenkuppi, hyvä idea. Meillä laitettiin lintulauta eripaikkaan, huonosti on käynyt lintuja, eivätkö meinaa löytää uutta paikkaa.

  VastaaPoista