keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Virkattuja kuusenkoristeita

Illat ovat kuluneet pienten kuusenkoristeiden virkkaamisessa. Mitä pienempi koriste, sen parempi. Pinterest on täynnä ihania jouluisia koristeita. Kaikki virkkaamani koristeet ovat yhdistelmä Pinterestin ohjeista ja omista sovelluksista.
Luistimet virkkaa hetkessä. Alkuun yhdeksän ketjusilmukkaa klemmarin ympärille ja sen jälkeen kerros pylväitä. Sitten kaksi kerrosta viidellä pylväällä ja se on siinä!
Pitäähän kuusessa olla kuusi. Ostin kirpparilta pieniä kulkusia, joita laitoin joihinkin koristeisiin. Tein kuusesta aika yksinkertaisen. Siihen olisi voinut ideoida muitakin koristeita kuin kulkusen.
Kranssin aloitus on 20 ketjusilmukkaa, jonka ympärille virkkasin tiiviisti ensimmäisen kerroksen kiinteitä silmukoita. Monissa ohjeissa on muovirengas, jonka ympärille kranssi virkataan, mutta minulla ei ollut sellaista. Hyvin onnistui ilman rengasta.
Kuusenpalloja voisi virkata monenvärisiä, mutta en malta tehdä monia samanlaisia. Olen niin malttamaton ja innokas kokeilemaan uusia malleja.
Kullanhohtoinen lanka sopii mainiosti tähteen, mutta tämä lanka oli kyllä hieman liian paksua. Silti minun oli ihan pakko kokeilla tätäkin mallia ja lankaa.
Olisin ostanut huonekuusen, mutta en löytänyt sopivaa. Sypressi toimii kuusen korvikkeena eteisen pöydällä oikein hyvin. Pienet koristeet tuovat joulutunnelmaa. Olen tosi iloinen, että olen löytänyt virkkaamisen uudestaan monen vuoden jälkeen. Rentouttavaa ja virkistävää puuhaa!

20 kommenttia:

 1. Todella hienoja, ja ihanan pieniä kuusenkoristeita!

  VastaaPoista
 2. Tulipa söpöjä kuusenkoristeita! Kiitos vinkeistä: tänään aion kokeilla noita luistimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minä tein luistimista aika yksinkertaiset. Niihin olisi voinut punoa hopeista lankaa enemmänkin.

   Poista
 3. Hei Ansu. Blogissani on sinulle haaste. Toivottavasti on mieluinen.

  VastaaPoista
 4. Tosi kivan näköinen tuli ja sypressi on näköjään tosi vihreä ja hyvinvoiva. Meillä kokeillaan tänä vuonna joulukuusen tilalla tuijaa parvekkeella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuija pärjää varmasti parvekkeella. Kiva katsella ikkunan takaa.

   Poista
 5. Kaikista tuli kyllä kivoja, varsinkin luistimet viehättää.

  VastaaPoista
 6. Voi jee kuinka upeita kuusenkoristeita.
  Mun on varmaan ihan pakko kopsata nää sulta ja laittaa kataja kuistille koristeineen. Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan. Ideat ovat vapaasti käytettävissä ja muokattavissa.

   Poista
 7. Kauniita ja kivan pieniä, mulla olis tarvetta juuri ton tyyppisille koristeille. Katsotaan viitsinkö tehdä vai jääkö oksat ilman koristeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kannata mitään paineita ottaa. Nätti se on kuusi ilman koristeitakin.

   Poista
 8. Ihania koristeita :) Noi luistimet oli hauskat ;)

  VastaaPoista