lauantai 20. toukokuuta 2017

Kasvihuoneen sisustusta


Mieleni teki niin kovasti uusia rottinkisohvan päälliset ja rohkeasti ryhdyin tuumasta toimeen. Ostin uudet superlonit, jotka osoittautuivat turhan paksuiksi. Ompeleminen oli yhtä tuskaa. Saumoja ei voi julkisesti esitellä, mutta onneksi niitä voi peittää tyynyllä ja torkkupeitolla.


Miten ompeleminen on minulle niin vaikeaa? Virkkaan mitä tahansa, mistä langasta tahansa ja vaikka minkälaisella puikolla, mutta ompelemisesta ei tule mitään. Kankaaseen olen kuitenkin tyytyväinen. Kuvassa olevan tyynyn olen saanut joskus lahjaksi.


Vanhat punaiset päälliset laitoin talteen. Niille voi tulla vielä käyttöä. Ne olivat ihan siistit, mutta pimeän talven jälkeen kaiken pitää olla vihreää, myös takapuoleni alla olevan pehmusteen.


Rottinkituoli sai uuden maalipinnan, vihreän tietenkin. Alkeellisilla ompelutaidoillani sain tehtyä tyynynpäällisen jämäkankaasta. Olen suorituksestani melko ylpeä. Vetoketju tyynynpäällisessä olisi ollut huippujuttu. Sen ompeleminen lähentelee kuitenkin rakettitiedettä, joten se sai jäädä tekemättä.


Tältä rottinkituoli näytti ennen. Huomioni kiinnittyy kasvihuoneen ulkopuolella oleviin pensashanhikkeihin. Mieleni tekisi laittaa niiden paikalle pieni kasvimaa. Pensaiden ympäriltä on hankala ajaa nurmikkoa ja kasvimaa sopisi hyvin kasvihuoneen kylkeen.


Minulla oli päiväyksen ohittaneita siemenpusseja läjäkaupalla. Osa kukkien siemenistä ei itänyt ollenkaan, joten päätin ottaa varman päälle kesäkurpitsoiden kanssa. Kylvin niitä kaksi pussillista ja kuinkas kävinkään. Minulla on nyt 19 terhakkaa kesäkurpitsan tainta. Vähempikin olisi riittänyt. Heitänkö pois ylimääräiset taimet, jotka katsovat minua surullisen näköisinä ja vetoavat tunteisiini. No en heitä, kun en pysty.


Tässä kaksi iloista velikultaa poseeraavat kesäkurpitsoiden äärellä. Sammakoilla on aina ollut kesätyö tomaattien varsien tukemisessa. Tänä vuonna en laittanut tomaatteja, joten pojat ovat lomatunnelmissa.

Sää on vihdoin lämmennyt. Luonto herää ja niin minäkin!

28 kommenttia:

  1. Sama täällä. Nyt on herätty eloon ja vähän jo tuntuu kintuissa.. Huoks. Mut sisällä en pysy, vaikka mikä olisi! Hyvät ompelut tuli. Mulla on samanlaiset sammakot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamuteetä tässä keittelen ja sitten pihalle. Mökillä haravointia, kasvimaan laittoa yms. ihanaa.

      Poista
  2. Hyvä kun rupesit kumminkin ompelutyöhön! Nyt on kivat päälliset käytössä ja kaikenkaikkiaan tuo teidän kasvihuone on kiva:) Mitä ompeluun muuten tulee, niin ei minulla varmaan koskaan mene ompelut siten, että olisi aivan toivotunlaista. Aina on jokin paikka vähän sinne päin vain, mutta teen silti:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää olla vain sitkeä ja ommella. Eihän sen nyt niin väliä millaista jälkeä tulee, kun itselle kelpaa.

      Poista
  3. Hyvännäköinen uudistus! Kiva kangas.
    Veikeät sammakkopojat! :)
    Kyllä tuo lämpö tekee ihmeitä. Koivuihin puhkesi pikkulehdet ihan hetkessä.
    Ihanaa päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Lämpö tekee tosiaan ihmeitä. Täällä mökillä pikkulinnuilla on kiire. Minä katselen mitä kasveja nousee maasta ja mitä talvi on vienyt. Kaikilla on ihana kiire.

      Poista
  4. Rottinki sohvasta tuli hieno!
    Ja hienon uudistuksen sai myös nojatuoli.
    Hauskat sammakot!

    Katselin tuota teidän lasitettua kasvihuonetta sillä silmällä, että haluaisin meille samanlaisen.
    Haluaisin meille terassille myös tuommoisen. Mistä teidän on ostettu?
    Näyttää kivalta!

    Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kasvihuone on Kivikankaan Diamant, jotain yhdeksän neliötä. Minun mielipiteeni on, että pienempää ei kannata laittaa. Jos sitä pitää kasvihuoneena, mahtuu riittävästi kasveja. Jos on enemmän oleskelun kannalla, mahtuu riittävästi huonekaluja. Olen ollut ostokseeni erittäin tyytyväinen, ei mitään moitittavaa.

      Poista
    2. Kiitos paljon tiedosta!
      Oleskeluun enempi ajattelin.

      Poista
    3. Oleskelua varten mahtuu vaikka mitä. Kiva, jos sijoituspaikassa olisi vähän varjoa. On nimittäin melko kuuma paikka. Minä varjostan verhoilla.

      Poista
  5. Kylläpä tuli kesäinen ja raikas ilme rottinkisohvaasi uusien päällisten avulla. Rottinkituoli koki myös hienon kohennuksen maalauksen ja uuden tuolin sävyyn hienosti soveltuvan tyynyn myötä.
    Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä on mukava vaihdella sisustusta aina välillä. Ihanaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  6. Söpöt sammakon ruipelot :) Tuo sitruksen vihreä ja keltainen ekassa kuvassa viehättävät tosi paljon, valkovuokkokangas on ihana. Onnistuneita luomuksia kuvissa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos ja kiva, kun piipahdit blogissani. Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  8. Kauniin kesäistä kangasta olit löytänyt tuoliisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sain Euronkankaasta sopuhintaan, kun oli pakassa sopiva jämäpala jäljellä.

      Poista
  9. Onpa kivoja kangaslöytöjä! Ja vihreä on ehdottomasti kevään ja kesän väri!
    Onnellista viikonvaihetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä näen vain vihreää ja se on ihanaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  10. Kaunis päälinen sohvassa. Kiva tyyny.Mä en olis edes osannut tehdä noin vaikeaa ompelusta.
    Mulla on peukku keskellä kämmentä !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohdullista kuulla, että minulla on kohtalotoveri. Ei sinulla peukku ole ihan keskellä kämmentä, koska olet taitava korttien tekijä.

      Poista
  11. Ihana tuo kangas tuossa sohvassa. Itsellä olisi edessä puutarhakeinuun uusien pehmusteiden teko...selkätyynyt on jo, mutta päälliset puuttuu ja pepunaluspehmusteet. Täytyy vain keksiä väri.
    Kaunis tuo vihreäksi maalattu tuoli.
    Mukavaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolissa on jo kolmas väri menossa. Ihan ekaksi se oli valkoinen ja siinä oli sininen pehmuste. Sininen ei ole minun juttuni yhtään. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle!

      Poista
  12. Kevät on parasta...kivan näköisiä päivityksiä pehmusteisiin. Minäkään en osaa ommella ja että se harmittaa. Mutta kyllä varmaan kokemus opettaisi....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulta puuttuu ompelemisessa kärsivällisyys, mutta virkkauksessa ei, on se vain ihmeellistä.

      Poista
  13. Onpa ihanan kesäinen pieni sohva. Kaunis kangas.
    Hauskan näköiset sammakot. Todellakin lomatunnelmissa näyttävät olevan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ostin paprikan ja chilin kasvihuoneeseen, joten voi olla, että sammakot pääsevät taas töihin.

      Poista