keskiviikko 5. lokakuuta 2016

Kahvila ILO

Matkustin viime lauantaina mieheni kanssa Raumalle. Päätimme pitää tauon Forssan kohdalla ja aloin googlettaa Forssan kahvilatarjontaa. Löysin aivan ihastuttavan kahvila ILOn, josta emme millään olisi haluneet lähteä jatkamaan matkaa.
Kahvilan idea perustuu hyvinvointiin ja kierrättämiseen. Kahvila oli täynnä ihania vanhoja huonekaluja ja tavaroita. Tuotteet olivat valmistettu itse ja kunnon raaka-aineista.
Kahvila oli kuin olohuone, jossa viihtyy pitempään. Istuimme vanhoissa pehmeissä nojatuoleissa ja ihastelimme pieniä yksityiskohtia.
Nallekin oli saapunut aamupäiväkahville. Sekin oli johonkin matkalla, kun sillä oli laukkukin mukana. Nalle-parka oli menossa ehkä lääkäriin, kun näkö oli mennyt vähän huonoksi.
Kahvila ILOssa oli myös pieni kirjastonurkkaus. Olisipa kiva mennä lukemaan kirjaa ja jatkaa lukemista jonain toisena päivänä. Minä luin vanhasta aikakausilehdestä tarinaa 40-luvun hattumuodista.
Brunssi oli todella herkullinen ja se maksoi 10 euroa. Salaattia, lihapullia, savulohta, tuoretta leipää ja kaikenlaisia lisukkeita, tästä oli hyvä jatkaa matkaa.
Brunssiin kuului kahvi ja omenapaistosta kermavaahdolla. Tarjolla oli myös pannukakkua valkosuklaalla. Olisin voinut jäädä tuohon sohvalle pötköttelemään ja katselemaan ohikulkevia ihmisiä.
Seinältä bongasin kivan idean.Tätä voisi jotenkin jatkojalostaa niin, että siinä voisi oikeasti polttaa kynttilää. Jos jollain on ideoita, kertokaa minulle.

14 kommenttia:

 1. On tosi mukavaa löytää ihan sattumalta tuollaisia ihania paikkoja. Pitää muistaa tämä paikka, jos joskus on Forssaan asiaa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, tämä paikka kannattaa pitää mielessä.

  VastaaPoista
 3. Suloinen paikka piipahtaa brunssille tai kupposelle kahvia. Viihtyvyyden eteen on nähty vaivaa, mikä on hieno asia.
  Olen niin ihastunut noihin vanhoihin aikakauslehtiin. Toissapäivänä kirpparilla käydessäni ostin taas kaksi vanhaa lehteä ja toisen niistä luin illalla. 60-luvulla kirjoitustyyli oli aika erilainen kuin nykyään.

  VastaaPoista
 4. Minäkin pidän vanhojen lehtien kirjoitustyylistä. Mainokset ovat myös hauskaa luettavaa.

  VastaaPoista
 5. Voi mie niin tykkään tollasista paikoista. Kiitti vinkistä jos joskus siellä päin ajellaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ☺. Palvelukin oli rentoa ja ystävällistä.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Minäkin toivon, että pääsisin sinne uudestaan ☺.

   Poista
 7. Siis vaikuttaa aivan ihanalta paikalta. Juuri tuommoinen vanha sisustus on kiva. Jo tuolla yhden jutun kommentissa muistelin Raumalla ollutta kahvilaa, ja se lienee ollut tämä: http://www.kontion.fi/vanhan-rauman-kahvila. Nalleja oli sielläkin. Ja kiva, vanhaan tyyliin sisustettu kahvila oli myös Mikkelissä Päämajamuseon vieressä kesäisin. En tiedä millaisia nyt ovat nämä.

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että meillä on näitä viihtyisiä kahviloita. Mainitsemasi kahvilat pitää ehdottomasti tarkistaa.

  VastaaPoista