lauantai 8. lokakuuta 2016

Raumalla

Näin syksyisen värikkään kukkakimpun kanssa menin viime viikonloppuna siskoni tyttären pojan kolmevuotissynttäreille Raumalle.
Pikkumies oli saanut toiveidensa mukaisen täytekakun. Hän on armoton jääkiekkomies, mutta juhlien teema oli tällä kertaa poliisi. Kakku näyttää makealta, mutta oli yllättävän raikas.
Toteutin lahjatoiveen eli tilasin Tohvelisankarista kettuaiheiset tossut. Pikkumies aloittelee päiväkotiuraansa ja kaikkihan me tiedämme, että hyvät työkengät ovat tärkeät.
Ennen synttäreitä oli ihana kävellä Vanhassa Raumassa. Aurinko paistoi lämpimästi ja ympärillä oli kaikkea kivaa katseltavaa. Rauma Flikk on tottunut poseeraamaan kuvissa ja pitihän minunkin napata hänestä kuva.
Tällaisesta ovesta minäkin haluaisin kulkea, mutta nykyään tehdään niin pelkistettyjä versioita. Oven hinta olisi nykyään varmaan aivan kohtuuton.
Ja mielelläni asuisin tällaisessa talossa. Ennen kiinnitettiin huomiota yksityiskohtiin ja julkisivuun. Kuka näitä ihanuuksia on ehtinyt näpertelemään?
Harmi, että ehdin piipahtaa vain yhdellä kirpputorilla. Torin Kymppi sijaitsi keskustan tuntumassa ja sinne oli lyhyt matka hotellilta. Ihan mukava kirppis!
Mikä näissä venäläisissä tarjottimissa minua viehättää? En todellakaan tiedä. Ostin nämä sieltä kirpputorilta. Ne maksoivat kaksi euroa kappale. Minulla on näitä tarjottimia vaikka kuinka monta, pyöreitä ja soikeita, isoja ja pieniä. En tee niillä yhtään mitään, mutta ne vain tarttuvat käsiini. Oikein hirvittää, jos niitä löytyy kirpputoreilta. Tiedän, etten voi niitä vastustaa. Katsokaa näitä kahta, melkein samanlaisia, mutta ei aivan. Onko nämä kaikki erilaisia, kun en ole onnistunut ostamaan yhtään samanlaista.
Ja mikä löytö Vanhasta Raumasta. Ihana kahvila Vanhan Rauman KaffeBar. Nostalginen kahvila, jossa oli herkkuja jos jonkinlaisia.
Käyn erittäin harvoin isojen ketjujen takuuvarmoissa kahvi- ja ruokapaikoissa. Etsin aina niitä vähän erilaisia paikkoja, joissa on tunnelmaa ja itsetehtyjä herkkuja. KaffeBarissa päädyin ottamaan munkkikahvit. Täytyy myöntää, että söin elämäni parhaan munkin. Se oli tuore, pehmeä ja runsas. Maku oli... niin miten sen nyt sanoisi, juuri sellainen kuin munkin pitää olla.

19 kommenttia:

  1. Ihana Vanha Rauma! Siellä on niin mukavia ja kauniita paikkoja. Teillä onkin ollut varsin mukavat synttärit. Hieno tuo poliisiteema. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi kiva kaupunki ja kivat synttärit! Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Ihanat kettutossut! Noilla kelpaa tarhassa mennä!😀
    En ole koskaan Raumassa käynyt. Olisi niin kiva joskus käydä.
    Mukavaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkumies nimesi tossut Eetukettutossuiksi 😁. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  3. Onnea sankarille, kaunis on kakku! vOi vitsi kun nuo talot on niin kauniita <3
    Ihanaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Vanhat talot ovat niin kauniita ja täynnä tarinoita. Mukavaa sunnuntaita myös sinulle ☺.

    VastaaPoista
  5. Onnittelut pienelle päivänsankarille. Ihana tuo kakku ja komeat työkengät :)
    Olipa kiva käydä kanssasi Raumalla! Melkein naapurikaupungissa.
    Siellä pitäisi jossakin vaiheessa käydä Merimuseossa. Ja Rauman flikkaakin katsomassa.
    Piipen blogista sinut löysin ja tulin kurkkaamaan. Lukijaksi jään.
    Terveisiä Turusta!

    VastaaPoista
  6. Kiitos kivasta kommentista ja kiva, että sain sinusta lukijan. Tulen katsomaan myös sinun blogia.

    VastaaPoista
  7. Kaunis kukkakimppu ja kivan värikäs kakku pikkumiehelle.
    Rauma olisi kyllä käymisen arvoinen kaupunki, jospa ensi kesänä...

    VastaaPoista
  8. Kiitos ☺. Ensi kesänä sitten Raumalle.

    VastaaPoista
  9. Rauma on niin ihana kaupunki, minullakin ystävä siellä Lapissa asuu. Noi tossut on niin viehättäviä ja wau mikä kakku. Iloa viikkoosi Ansu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tosi kiva pikkukaupunki ja niitä on Suomessa varmaan monta muutakin, jos vain ehtisi käymään. Mukavaa viikkoa myös sinulle☺.

      Poista
  10. Rauma on niin ihana kaupunki, minullakin ystävä siellä Lapissa asuu. Noi tossut on niin viehättäviä ja wau mikä kakku. Iloa viikkoosi Ansu

    VastaaPoista
  11. Olipa kiva nähdä kuvia Raumaltakin pitkästä aikaa. Asuimme 90-luvun lopulla Eurajoella ja tulihan sitä Raumalla aina välillä käytyä. Vanha Rauma on aivan ihastuttava. Ja mitä kirppiksiin tuleen, niin juuri tällä viikolla mietin, että minun pitäisi kai kieltää itseltäni niissä käyminen, koska useimmiten tarttuu mukaan jotain... kivaa... mutta epäkäytännöllistä ja tarpeetonta:)

    VastaaPoista
  12. Käy vaan jatkossakin kirppiksillä. On se niin mukava aina ihmetellä, että mitä tarpeetonta tuli taas hankittua 😀

    VastaaPoista