torstai 26. toukokuuta 2016

Terassin siivousta!

Mökkikausi alkaa aina terassin siivouksella. Vanha kunnon luuta antaa kyytiä roskille, siitepölylle, ja kuivuneille madoille. Sen jälkeen reippaasti vettä, pesuainetta ja harjausta.
Tyhjennän terassin talveksi kaikesta tavarasta. Kevätsiivous käy nopeasti, kun lattiapesun jälkeen voi kantaa tavarat paikalleen. Kirjoitan tätä postausta, kuin olisin jotenkin erikoisen reipas siivooja. Tunnustan, että siivoaminen ei ole lempipuuhaani. En pese ikkunoitakaan joka vuosi. Ne eivät vain yksinkertaisesti likaannu niin kuin kotona.
Tässä tavarat ovat jo paikallaan. Pöytäryhmä on Ikeasta, samoin kenkähylly. Se oli tosin alunperin korkeampi eikä oikeasti mikään kenkähylly, mutta ei meidän kengät sitä tiedä. Etualalla olevan puupenkin sisällä säilytän terassin tuoleja talviaikaan. Serkkuni on tehnyt tuon penkin päällä olevan suojan ja painanut siihen kesäisiä kuvioita. Mattoina suosin mieluiten räsymattoja. Niin myös kynnysmattona.
Tässä tyhjä terassi toisesta kuvakulmasta. Luutaa ja vesipesua vaan tähänkin reippaasti!
Aurinkokin sattui mukavasti paikalle. Terassiryhmä on pysynyt hyvänä jo monta vuotta. Se ei ole koskaan sateessa. Pehmusteet olen myös ostanut joskus Ikeasta pikkurahalla.
Jos oikein tarkkaan katsoo, tässä kuvassa näkyy pikkiriikkinen pala lampea. Huomaatko missä?
Ja kuten jokaisen projektin päätteeksi, kahvihetki on aina paikallaan. Miten ihmeessä olen joskus viitsinyt virkata pannumyssyyn päällisen? En oikein tiedä itsekään.
Näköispatsas? Ehkä ei, mutta patsas kuvaa muuten minua ja miestäni. Toimeliaat luonnonystävät aina jotain puuhaamassa.
Tämän pajuikkunan olen ostanut Koiramäen Pajutallista Tuusulasta. Siihen olisi mukava laittaa oikeita kukkia, mutta kukapa niitä kastelesi, kun en ole mökillä. Olen tyytynyt tekokukkiin.

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää teidän mökki!
    Kiva tuo pajuikkuna.
    Mukavaa illan jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Olisi kiva osata itsekin tehdä pajusta jotain, mutta kaikkeen ei ole aikaa. Mukavaa iltaa myös sinulle!

    VastaaPoista