torstai 5. toukokuuta 2016

Huussi kesäkuntoon!

Ihanin aamu ikinä. Luonto tuoksuu niin uudelta. Koivuissa on vain aavistus vihreistä lehdistä, mutta se riittää. Lehdet ovat pian täydessä koossa, liiankin pian. Linnut ovat järjestäneet minulle upean aamukonsertin, kun kannoin huussin käsienpesupaikan tavaroita paikoilleen. En tunnistanut yhtään lintua äänen perusteella, mutta ei se mitään haittaa. Näin upeassa säässä variksenkin raakkuminen on yhtä juhlaa. 
Teimme vanhasta joutavasta pumppukaivosta käsienpesupaikan. Itse kaivosta ei tule vettä, se on vaan koriste. Veden olen laittanut peltitonkkaan, johon laitoimme raanan kylkeen. Vesi valuu suoraan maassa olevaan kivikasaan ja imeytyy sieltä näppärästi maahan. Vesimäärä on kovin vähäinen, joten systeemi toimii näin ihan hyvin. 
Sammakko lähti matkaan yhdestä sisustuskaupasta. Se istui myymälän rappusilla ja suorastaan pyysi päästä matkaani. Mokoma arvasi mieltymykseni kyseisiin niljakkeisiin ja pakkohan se oli ostaa. 
Biolanin kuivakäymälä kylpee auringonvalossa. Tästä huussista ei puutu valoa. Kuivakäymälä toimii mukavasti. Hajuhaittoja ei juurikaan ole. Se johtuu varmaan siitä, että virtsa menee huussin ulkopuolella olevaan kanisteriin. Toinen tuotos menee koko komeuden sisällä olevaan ämpäriin. Joskus saattaa ilmaantua pieniä kärpäsiä, kun ämpäri alkaa täyttyä. Kuivike pumpataan annostelijasta, joka toimii melkein samalla tavalla kuin vetäisi tavallisen vesivessan.
Vanha keittiön pitsiverho (ihan itse virkkaama) sai uuden elämän huussissa. Verhotangoksi kelpasi vanha kelkan jalas. Verhon kiinnitin jalakseen narulla. En muista mitä narua tuo mahtoi olla, kunhan oli väriltään sopiva.
Vanha kampauspöytä löysi tiensä huussiin. Pöydän peiliosakin on tallessa, mutta se on muussa käytössä. Pöytä on vielä kovin tyhjä, mutta etsin siihen jotain sopivaa ajan kanssa. Sisustusasioissa ei pidä hötkyillä. Aiheeseen sopiva tavara ilmaantuu eteeni jossain vaiheessa.
Tässä yksi hauska muisto löytöretkiltäni. Kiipeilin yhdelle metallinkeräyslavalle ja silmiini osui sana Mainio. Aloin heti tutkimaan tarkemmin, että mikäs mainio esine sieltä kasasta paljastuu. No sieltähän löytyi Rosenlewin Mainio-merkkinen kuivausrumpu 1960-luvulta. Se lähti oitis mukaani. Minulla on nyt kodintekniikkaa huussissa.
Tässä näkymä huussin sisäpuolelta. Lampi näkyy taustalla, samoin kesähuone, josta postailen joskus erikseen. Ovi on muuten naapurilta saatu väliovi, joka tuunattiin huussiin sopivaksi. Mietimme aluksi, että olisiko oven laseja pitänyt himmentää. Onneksi päätimme nopeasti, että ei missään tapauksessa. Yksityisyys ehkä vähän kärsii, mutta onko sen nyt niin väliä. Eipä tuossa huussin edessä ole kovin suurta ruuhkaa näkynyt.
 Huussin kylkeen teimme puuvaraston. Olen intohimoinen polttopuiden tekijä. Meillä on puuvarastot aina täynnä ja puuvarastoja saisi olla enemmänkin. Nyt niitä on vain kaksi. Tässäkin varastossa on toinen puoli tyhjänä näin talven jälkeen.
Tämän rakennuksen teimme pari vuotta sitten. Viime kesänä rakensimme lisäksi lipan. Huomasimme nimittäin talvella, että lammelta päin tuulee ja lumi kasaantuu helposti huussin eteen. Vietimme silloin talvella mökillä muutaman päivän ja oli jokseenkin hankalaa, kun huussin ovi oli jään ja lumen peitossa. Täytyy sanoa, että hätä keinot keksii. Ovi pysyi kiinni, mutta eräs havukasvin juuristo kiitteli lannoituksesta.
Huussin puoleinen sivu näyttää tältä. Kun lehdet ovat puissa, näkymä peittyy enemmän. Se saa peittyä, koska koivut ovat kauniita. Huussi on lisäksi aika keskeisellä paikalla mökin pihassa. En halua korostaa sitä mitenkään erityisesti.
Kukat ovat tekokukkia. Laittaisin mieluiten oikeita kukkia, mutta en ole kastelemassa niitä riittävän usein. Onneksi kaupoista löytyy ihan nättejäkin tekokukkia. Näistäkin tulee ihan kesäfiilis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti