sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Kylässä kanalassa!

Tässä Lohjalla sijaitsevassa kanalassa asuvat Hilpeät höyhenpöksyt. Vierailin siellä pari viikkoa sitten. Kuva on otettu kesäaikaan, mutta tästä näkee hyvin, millainen pikku kanala on kyseessä.

Uteliaat kanarouvat Kerttu, Carmen ja Liisa kiiruhtivat heti katsomaan, mitä tuliaisia vierailla oli mukanaan. Ja olihan niitä, mm. pähkinöitä ja omenia. Tiedoksi vaan, että Carmen munii mintunvihreitä munia.

Kanalaa johtaa menestyksekkäästi johtajakukko Tyyne Lindeberg. Ei nimi miestä pahenna. Mistä niistä tipuista tietää nimenantovaiheessa, että onko ne tyttöjä vai poikia. Tyyne on rodultaan kultabrahma.
Kanalassa rouvia ohjeistaa myös apukukko Aarne Tenkanen, väri motled. Tyyne alkoi osoittamaan vanhuuden merkkejä ja Tenkanen otettiin johtajaoppiin. Tyyne ei tästä hermostunut ja pitää edelleen tiukasti johtajan asemaa itsellään.

Tämä kanala ei ole taviksille. Tässä poseeraa friseerattu jättikoch Hertta.

Jättikoch Martta oli nuorena pikimusta, mutta ikääntyessä hänen sulkapeitteensä on muuttunut osittain valkoiseksi. Harmaantuu ne kanatkin!

Vanha yöpöytä on saanut uuden tehtävän ja hyvin se kelpaa munimiseen. Plymouth Rock-kana Kerttu on ottanut kanalan seinällä olevan kyltin ohjeen tosissaan. Muna päivässä pitää kirveen loitolla!Joka ilta jokainen kana ja kukko menee aina samaan paikkaan orrelle. Aamulla herätään perinteisesti, kun Tyyne kiekaisee, että nyt on aamu.
2 kommenttia: