tiistai 29. maaliskuuta 2016

Kirppiksellä!

Joutsassa on mukava kirppis vanhan linja-autoaseman pihassa. Tavaraa on paljon ja se on monenkirjavaa. Hinnat ovat kohtuulliset ja sieltä voi tehdä mielenkiintoisia löytöjä. Siis vielä on kirppiksiä, joissa tavara ei ole ylihinnoiteltua.

Kirppiksellä voi hörpätä kahvit ostosten lomassa. Pöydistä voi mukavasti tarkkailla, jos vielä löytyisi jotain tarpeellista tai tarpeetonta ostettavaa.
Näistäkään ostoksista kuten niin monista kirpputoriostoksista en tarvitse mitään, mutta kun sai halvalla...Lettupannusta saa putsaamalla hyvän pannun kesällä rakennettavaan nuotiopaikkaan. Ennen kuin mitään on rakennettu, hankin aina tykötarpeet. Jostain on pakko aloittaa! Jälkiruokakulhot olivat vain 50 senttiä kappale ja kala-aiheiset pannunaluset ovat juuri samanlaisia kuin mieheni kotona oli ennen muinoin. Kalatarjoiluvati vain tarttui käteeni eurolla. Venäläinen tarjotin oli löytö. Minulla on niitä useita erikokoisia ja -mallisia. En todellakaan osaa sanoa mikä niissä viehättää. Mieheni pyöritteli silmiään, että taas yksi. Ööh tuota, ne eivät vie ainakaan paljon tilaa. Kanahoito-oppaan vuodelta 1915 vien lahjaksi tyttärelleni, koska hänellä on kanoja. Kirjassa luvataan, että kananhoitaja saa kanataloutensa varmasti kannattavaksi. Kirjan kirjoittaja on huolissaan siitä, että metsä alkaa antimissaan ehtyä. Metsän tolkuton myynti on aiheuttanut metsien harventumisen ja se pakottaa ajattelemaan uusia tulomahdollisuuksia. Kanatalous auttaa kuulemma paikkaamaan tilannetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti