lauantai 5. toukokuuta 2018

Kevätsuunnitelmia


Vietin vapunpäivää klapikoneen äärellä. Se oli oikein mukava tapa viettää vappua. Maa oli jäässä ja osittain lumessa, joten puutarhahommat saivat vielä odottaa.


Puukatos on korjauksen tarpeessa. Huomasimme, että pohja on lahonnut ja uusimisen tarpeessa. Suunnitelmiin tuli muutos. Puukatos tyhjennettiin ja haettiin rautakaupasta painekyllästettyä puuta pohjan korjausta varten.

Pohja korjataan seuraavalla mökkireissulla, kun porakone oli kotona. Puukatoksen päätyyn voisin laittaa jonkin köynnöksen. Mikähän köynnös viihtyisi rodojen ja tuijien kanssa?


Korjaus- ja puutarhatöitä ei yhtään vähennä vilkas mielikuvitukseni ja innokkuuteeni suunnitella kaikkea uutta. Klapikoneella istuessa suunnittelin pientä havuryhmää Tex Willerin (valkoinen rakennus kuvassa) taakse. Siinä kohtaa on pieni harmillinen nurmikonpläntti, josta on ikävä ajaa nurmikkoa. Poistaisin koko nurmikon mökiltä, jos se olisi yhtään helpompaa.


Kasvihuoneen pääty näyttää tyhjältä ja Peltikki-lehmä on samaa mieltä. Havut ja rodot menestyvät mökin happamassa maassa, joten niistä saisi sopivan ryhmän. Korkeutta pitää varoa, ettei kasvihuone jää varjoon.


Kasvimaan ympäristö on haravoitu. Syksyn lehdet jätin mullan sekaan. Portti puuttuu vielä, mutta suunnitelmat ovat edenneet. Haluan portista tietysti ei niin perinteisen, joten se aiheuttaa päänvaivaa.

Kasvimaalle tulee ainakin papuja, kesäkurpitsaa ja kesäkukkia. Kasvimaa on aika pieni, joten kaikkea kivaa ei voi laittaa.


Tärkeä muistutus! Olettehan muistaneet pihan pikkuystävät. Tässä on menossa telkän pöntön huoltotyöt. Pöntössä on nyt uudet pesätarvikkeet ja raput pieniä telkän poikasia varten.

Telkän poikaset eivät viihdy kuin hetken pöntössä. On se niin kummallista! Mihin kaikilla on niin kiire, telkän poikasillakin.

34 kommenttia:

 1. Meilläkin parhaillaan puupinoja pihalla. Eilen juuri siivosin risuja piiloon. Meillä puukatoksessa pesii nyt mustarastas, joten sinne ei mitään asiaa vähään aikaan!

  VastaaPoista
 2. Mukavia kevätpuuhia!
  Kyllä sormet syyhyää yhdellä sun toisella tähän aikaan vuodesta. Minulla ei ole edes omaa pihaa, mutten malta millään odottaa, että pääsen parvekkeelle kukkahommiin!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parvekkeen saa myös kauniiksi, aina ei tarvita pihaa. Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi.

   Poista
 3. Ihania puuhailuita. Tuo teidän kasvimaa on ihana <3 Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaa olisi saanut olla suurempi, mutta hyvä näinkin. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 4. Kyllä, vanhat pöntöt putsattiin pakkasille ja 3 uutta pönttöäkin on ripustettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu! Meillä on vielä aikeissa laittaa uusia pönttöjä, tosin ne eivät taida ehtiä tämän kevään pesintäpuuhiin.

   Poista
 5. Ihania nuo klapihommat, kuuluvat niin kevääseen! Kivoja suunnitelmia, klapikoneen ääressä onkin hyvä hetki katsella ympärilleen ja antaa ajatusten viedä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään niin klapien teosta ja niiden tuoksusta varsinkin 😊

   Poista
 6. Voi miten jännittävän näkönen kasvimaa! Miäkii haluisin tommosen! En laittais sinne kasvimaata, kun en sais niitä kasveja pidettyä hengissä, mut keksisin sinne jotain muuta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkukkien siemenet olisi helppo juttu. Niillä onnistuu ainakin melko varmasti 😊

   Poista
 7. Siellä on pihahommat hyvällä mallilla! Meillä täällä tänään kaunis kesäinen päivä ja onkin oltu ulkohommissa koko päivä. Ihana laittaa pihaa kesäkuntoon. Leppoisaa lauantain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva, kun nyt on kaunis ilma. Pihahommissa tulee samalla hyötyliikuntaa.

   Poista
 8. Klapikoneen kanssa onkin hyvä seurustella silloin, kun muihin hommiin ei vielä pääse. Kaunis on kasvimaasi.

  VastaaPoista
 9. Klapikoneella työskentely on mukavaa. Monenlaista puuhaa riittää mökillä ja suunnitelmissa vielä paljon enemmän.
  Meillä oli kalastusviikonloppu mökillä.
  Mukavaa sunnuntai-iltapäivää💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
 10. Oi sä oot jo päässyt mökille nötköttien ym kanssa😊 Me oltiin ekaa krt mökillä viime viikonloppuna..siis mikä tunne taas!!! Vihreyttä odotellessa. Kivaa alkavaa viikkoa🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mökillä on niin mukavaa. Pientä puuhastelua ja pannukahveja, siinä se. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 11. Siellä teillä pihatyöt ovat näköjään hyvällä mallilla. Meilläkin oli tänään aurinkoinen sää ja pääsin aloittamaan haravoimisen. Onneksi aurinkoa on luvattu tulevallekin viikolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt nautitaan auringosta. On tämä kevät niin kaunista aikaa 😊

   Poista
 12. Hyvät suunnitelmat on kuin puoliksi tehty.
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä, kun olisi enemmän aikaa, mutta hyvä näinkin. Aurinkoista viikkoa myös sinulle!

   Poista
 13. Siitä onkin aikaa, kun itse ollut klapihommissa. Just oivaa puuhaa, kun muita hommia ei pihapuolessa vielä pysty tekemään. No nyt sentään on niin lämmintä, että kevät rantautuu väkisinkin koko Suomeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ihana kevät, miten aurinko voikin olla niin voimaannuttava.

   Poista
 14. Mukavia puuhia siellä! :)
  Aurinkoista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on, klapihommat on vähän kuin laittaisi rahaa pankkiin 😊. Aurinkoista viikkoa myös sinulle!

   Poista
 15. Kivannäköistä mökkimaisemaa! Mökkeily on sitten mukavaa puuhaa, siellä vaan tuntuu aika aina jotenkin sujahtavan niin äkkiä että kaikki mitä meinasi tehdä jää tekemättä:) Ihana Peltikki! Kaunista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikaa ei taida koskaan olla tarpeeksi, joten nautitaan vaan joka hetkestä ja siitä mitä saa tehtyä. Kaunista viikkoa sinullekin!

   Poista
 16. Puuhommat on mukavia kun niitä ei ole liikaa. Silloin ne alkaa maistua puulle.

  VastaaPoista
 17. Onpa kivoja kuvia ja hieno kasvimaa.

  VastaaPoista