keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kevätpuuhat etenee


Mökkipihalla huomasin kauan kadoksissa olleen kulleron. Äitini on kotoisin Karjalasta ja toin yhdeltä kotiseutumatkalta vuosia sitten kulleroita juurineen. Istutin ne mökkipihaan, mutta joku söi ne. Ihmettelin kovasti, kenelle ne kelpasivat, koska kullero on myrkyllinen. Jostain ne nyt kuitenkin ilmestyivät uudestaan.


Ostin paikalliselta torilta riippapelargonian. Se oli niin kaunis. Tämä kulkee varmaan matkassani koko kesän, kun en voi jättää sitä kotiin enkä mökille. Puutarhahommissa minua rassaa eniten kastelu, niin hankalaa.


Viime kesänä istutin mökille muutaman atsalean, koska ne viihtyvät happamassa mökkimaastossa. Ei aavistustakaan, miltä atsalean tulisi näyttää, mutta jo nämä kukat ilahduttavat suuresti.


Uskollinen vanha ystävä vuorenkilpi viihtyy laavun lähettyvillä. Maa on varmaan aika laihaa tässä kohtaa, mutta kukkia vaan tulee.


Kasvimaalla näyttää tältä. Rohkeana istutin pavut ja peittelin ne hellästi mahdollisilta yöpakkasilta.  Joskus pakkanen on tehnyt tuhojaan tai sitten jänikset, mutta useimmin olen onnistunut saamaan pajon papuja.Kasvihuoneen yhdelle sivulle perustan uuden penkin vai mikä tuon nimi nyt olisi, kun ei voi puhua kukkapenkistä. Laitoin siihen kartiovalkokuusen, kaksi mustikkaa ja kaksi kultahappomarjaa. Lisäksi ostan vielä kääpiövuorimännyn ja muutaman laakakatajan. Nämä kasvit siksi, että ne soveltuvat taas mökkipihan happamaan maahan.Kasvihuoneen lattia etenee ja kaikki on valmiina tomaatintaimia varten. Laatat loppuivat kesken, yllämainitut havukasvit puuttuvat ja niiltä kuorikate. Kivituhkaakin pitäisi saada uuden penkin reunaan, ettei suodatinkangas näy.

Yhtä rahtaamista minun mökkielämä, mutta sittenkin, niin ihanaa 😊

36 kommenttia:

 1. Hyvällä mallilla on teillä siellä hommat!!
  Puutarhahommissa eniten pidän,
  kastelusta. :D

  VastaaPoista
 2. Olipa tosi kiva juttu, että tuo niittykullero on pysynyt hengissä! Se onkin melkoinen ihme, että mikä sen syö ajatellen pohjoisen jokivarsien niittykulleropenkereitä.

  Atsalea on ihana ja kukkii niin kauniisti näin keväällä, se on vain pupujen herkkua sekin kuten pensasmustikat. Varmaan niin mökkipihaan kuin kotipihaan rahdattavaa riittää, meille tuli juuri eilen suursäkki kuorikatetta :D. Mukavaa jumppaa tiedossa!

  Papujen suorakylvöä mietin eilen myös, sää houkuttaisi. Pienent papujen taimet ovat vain suurta herkkua aika monelle eläimelle. Yhden lajin taimetin, toisen ajattelin laittaa myös harson alle.

  Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kääk, ovatko atsaleat jänisten ruokaa. Mustikat suojaan talveksi, mutta vielä lisää suojattavaa, no joka leikkiin ryhtyy jne. 😀.Pavut ovat turvassa jäniksiltä.

   Poista
 3. Minustakin tuo oli mahtava juttu, että äitisi kaukaa tuoma, ja välillä jo kadonnut kullero ilmestyi uudelleen kukkimaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ilo huomata niiden kukat, kai juuristo oli tallessa jossain maan uumenissa.

   Poista
 4. Pihalla ja puutarhassa on juuri niin viehättävää tuo yllätyksellisyys 😀
  Aurinkoisia päiviä 💕T Maija myrskyluodolle@gmail.com

  VastaaPoista
 5. Mistä on noi mustat tomaatin kaasvatus astiat?
  Minustakin on kiva kun puutarhasta löytyy yllätyksiä.
  En ole ikinä nähnyt tollasta atsaleaa, upeat erikoiset kukat. Mikä vyöhyke teillä on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat Biltemasta ostettuja laastipaljuja, mutta niitä löytyy rautakaupoista. Tosi käteviä, soraa pohjalle, sitten sanomalehtiä, sitten multa-turve-kanankakkaseos ja lopuksi tomaatit. Syksyllä tyhjennän laatikot kasvimaalle ja pesen laatikot. Vyöhyke mökillä on nelonen.

   Poista
  2. Kiitos tosi hyvästä vastauksesta. Minulla kun on eka kesä kun kasvatan tomaatteja, kurkkuja jne.

   Poista
 6. Kaunis on tuo niittykulleron kukka.♥ Ja ihana juttu.. että päätti vielä tulla esille, sieltä maan uumenista. Leppoisaa keskiviikkoa sinulle.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se voikin kasvaa mökkipihassa, jonka maaperä ei sovi sille yhtään. Sitkeitä nuo karjalaiset 😀

   Poista
 7. On siinä oma hommansa kaikessa laittamisessa, möyhimisessä ja kuopsutuksessa - mutta on se vaan sitten niin palkitsevaa! :) Ihana pelakuu. Taitais olla min äiteen lemppariväriä pelakuissa. Oisin hälle tuon värisen ostannu äitienpäiväksi, mutta sieltä mistä hain, ei saannu pinkkinä. Sai sitte punaasen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hommaa riittää, mutta onneksi se on mieluista. Torilla oli pelakuita ja muitakin amppeleita niin monissa väreissä, että minulle meinasi iskeä valinnanvaikeus.

   Poista
 8. Kyllä nyt on monessa talossa touhua jos minkälaista. Ihanaa kun saa nauttia kesästä, vaikka se tuokin töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä puurtaminen jää onneksi nautinnon puolelle 😀

   Poista
 9. A miunkii äiti on Karjalast lähtent, hää tul Jääskest ja miulkiin on häne sielt tuoma kulleropehko ja nyt se kukkii nii komiast että...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myö ollaakii Anneli Karjala tyttölöi. Miun äiti on Harlusta.

   Poista
 10. Voi ei, tuosta Kullerosta tulee mieleen oma lapsuus. Lapissa niitä kasvoi tien vieruksilla ihan älyttömästi, olen siis olettanut että ne on ihan luonnon omia kukkasia. Mutta olet oikeassa, niitä ei kyllä enää juuri näe. En ole tainnut koskaan niitä nähdä luonnossa täällä Oulussa asuessani. IHanaa loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsena poimin kulleroita, rentukoita, sini-ja valkovuokkoja, kieloja ja muita ihania luonnonkukkia. Ihanaa viikonloppua sinullekin.

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kyllä, nyt on niin paljon mukavaa touhuilua, ettei aina tiedä, mistä aloittaisi.

   Poista
 12. Hyvällä mallilla siellä kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen itsekin vähän yllättynyt, kuinka paljon olen tehnyt kaikenlaista.

   Poista
 13. Nyt onkin ihana puuhastella, kun sää hellii.
  Mukavia puuhia sinulla siellä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää on nyt niin suosiollinen. Pelkään jo etukäteen, että milloin tämä loppuu.

   Poista
 14. Teille on tulossa kaunis kasvihuone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee tosi ihana, mutta yllättävän paljon siinä on vielä tekemistä.

   Poista
 15. Katselin että istutatko tomaatit näihin mustiin muovisiin kaukaloihin suoraan? Onko sulla siellä reiät pohjalla ? Täällä kyselee ehkä jossain vaiheessa kasvarin omistaja ja tomaatin kasvattaja .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatit suoraan näihin laatikoihin. Kaksi pensastomaattia per laatikko. Laitan pensastomaattia, kun niistä ei tarvitse poistaa varkaita. Laatikon pohjaan reikiä, sitten soraa, sitten sanomalehtiä ja päälle multa-turve-kanankakkaseos ja lopuksi tietysti tomaatit.

   Poista
  2. Kiitos sinulle vastauksesta.

   Poista
 16. Kevätpuuhia riittää nyt. Tuntuu, että pihalla tapahtuu jo liian kovalla vauhdilla kaikki. Mutta ei voi valittaa. Hyvää viikonvaihdetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä haluaisin pysäyttää ajan hetkeksi. Hyvää viikonvaihdetta sinullekin 😊

   Poista
 17. Lovely flowers, beautiful blog.
  Have a nice weekend
  Greetings
  Maria from
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista