keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Vanhusten asialla


Hyväntekeväisyyskohteita on loputtomiin ja avuntarvitsijoita riittää sekä kotimaassa että ulkomailla. Minä vien jouluiloa viime vuotiseen tapaan lähiseudun vanhuksille. Tossujen neulominen ja virkkaaminen on minulle mielekästä puuhaa, joten siksi vanhukset ovat avustuskohteeni.

Oranssi tossujen väri ei ehkä ole kaikkein paras. Olin yrittänyt tehdä siitä langasta itselleni huivia. Kun toinenkaan huivi ei ottanut onnistuakseen, luovutin ja päätin virkata kaksinkertaisesta langasta tossuja. Tossut koristelin virkatuilla nauhoilla ja puuhelmillä.


Eräs ystäväni, joka työskentelee vanhainkodissa kertoi, että vanhuksilla ei ole ihorasvaa, jos heillä ei ole siihen varaa. Voiko tämä olla totta? Body lotionin saa alle kolmella eurolla. Järkytyin tiedosta ja tyttäreni, joka on projektissani mukana, hankki oitis erilaisia rasvoja lahjoituksina ja tarjouksista.


Tossujen neulominen on helppoa kuin heinänteko. Edellisessä kuvassa näkyy, että ne ovat hieman oudon malliset, mutta jalassa varsin mukavat. Tossut ovat nimeltään tupatossut. Minä sain ohjeen ystävältäni paperilla. Googlettamalla en sellaisia löytänyt, mutta netti on täynnä muitakin kivoja ohjeita.


Toinen tyttäreni auttoi paketoinnissa ja näin syntyi kolmen naisen voimalla iloa vanhuksille. Toivon, että joku yksinäinen tai unohdettu vanhus kokee edes hetken jouluiloa.

51 kommenttia:

  1. Tossumalli on juuri passeli etenkin siksi, että se on kohtuullisen helppo pukea. Tuon saa jalkaan vaikka tarttumapihdeillä. Ja oranssi on hyvä kirkas värikin.

    Se on kyllä kamalaa, että muutaman euron perustarviketta ei saa ostettua ja senpä takia onkin tosi tärkeää, että tehdään ns. hyväntekeväisyystyötä ja huolehditaan muistakin ihmisistä. Vuosi vuodelta vain pahenee ja ketään ei kiinnosta terävässäpäässä.

    Kävin pari viikkoa sitten lapsenlapsen kanssa marketissa ja sieltä sain aulasta lapun, jossa pyydettiin tuomaan keräykseen lapsille sopiva lahja eli lelu, vaatetta tai herkkuja. Lapsenlapsi sai valita lelun, jonka hän itse vei keräykseen eikä ollut ollenkaan pahoillaan siitä, että sen saa joku muu - sellainen lapsi, jonka vanhemmilla ei ole varaa ostaa joululahjoja. Vähän tässä tuntee voimatonta raivoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marketin keräys on mukava, koska se on helppoa ja nopeaa. On se niin väärin, että avuntarvitsijoita on niin paljon.

      Poista
  2. Ihanasti tehty. osaisinpa itsekin kutoa niin voisin tehdä tuollaisia ihanuuksia vanhuksille. Siis onpa surullista ettei heillä ole ihorasvaa, jokainen tietää miltä kuiva iho tuntuu :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että vanhainkodista saa ihorasvaa, mutta ei, tuntuu pahalta.

      Poista
  3. Ihanaa ja kertakaikkisen mahtavan upeaa! Hyvä te <3 Olette ihania!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ❤. Kyllä on hyvä mieli itselläkin pitkäksi aikaa.

      Poista
  4. Nivea jos mikä on tuttu tuoksu jo minuakin kypsemmille rouville. Hyvä valinta. Käytän sitä vielä itsekin. Jos vielä tuubit Tokalonia ta Bellavitaa löytyisi, niin saisivat vanhat rouvat palata nuoruuteen tuttujen tuoksujen kautta. Tossuillekin on varmasti käyttöä, pyörätuoli-istuskelussa tarvitaan jaloille ja nilkoille lämpöä. (ps. käyn itse säännöllisesti palvelukodissa joten tunnistan tarpeet.)

    VastaaPoista
  5. Kauniisti ajateltu ja samalla saa myös itselle hyvän mielen ja varsinkin sen joulumielen. Näpsäkän näköisiä tossuja ja varmasti helpot pukea vanhusten jalkoihin. Voiteet on myös tarpeen talviaikaan. <3 ~Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion vuoden mittaan neuloa jo uusia tossuja ensi joulua varten 😊

      Poista
  6. Ihan mahtavaa! Olette kyllä kultaisia❤ Nuo paketit tuovat suuren ilon! Leppoisaa viikon jatkoa❤

    VastaaPoista
  7. Kyllä on ihanasti tehty varmaa moni vanhus ihastuu:)

    VastaaPoista
  8. Todella mahtavaa. Täytyy nostaa sinulle hattua ja korkealle nostankin. Jaat iloa, joka varmasti antaa paljon myös sinulle itsellesi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haluan jakaa iloa, koska toivon iloa muille, mutta toki oma mieli tulee myös iloiseksi.

      Poista
  9. Ihanaa iloa, sydämellä tehtyä ja annettu!
    Meillä kerätään joka joulu kuivaruokaa ja tarvikkeita lähikylän vähävaraisille perheille.
    Mukavaa joulun tunnelmaa sinulle!

    VastaaPoista
  10. Olet niin hienolla asialla.
    Ihana, kun on tuollaisia ihmisiä olemassa!<3
    Kyllä siellä moni vanhus ilahtuu tuollaisen paketin saadessaan!
    Ihanaa joulun odotusaikaa Ansu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Tästä on muodostus kiva tapa tyttärien kanssa. Ihanaa joulun odotusta sinullekin!

      Poista
  11. Ihana postaus! Ja ihana sinä!❤️
    Kiva, kun on sinun kaltaisia ihmisiä olemassa.❤️
    Moni vanhus ilahtuu lahjoista!
    Hyvää Lucian päivää Ansu!❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari! Näin tänään päiväkoti-ikäisten kulkueen. Heillä oli ilmeisesti Lucian päivän vietto menossa. Olipa herttaista katseltavaa.

      Poista
  12. Voi ihanat! Jaatte iloa monelle!Pehmoisen näköisiä tossuja!
    Leppoisaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa voisin ja ehtisin auttaa useampia. Leppeää viikon jatkoa sinullekin!

      Poista
  13. Onpa sinulla hyvä sydän!
    Naapurini on vanhainkodissa töissä ja hän vie aina joulun alla kutomiani sukkia sinne myytäväksi. Vanhukset eivät sukkia osta, vaan henkilökunta ja joskus myös vanhusten omaiset. Olen tavannut joka vuosi kutoa muutamia sukkia vartavasten jaettavaksi vanhainkodin asukkaille, sillä naapurini on kertonut, ettei niitäkään välttämättä jokaisella vanhuksella ole omasta takaa.

    VastaaPoista
  14. Upea postaus hyvän asian puolesta <3 tunnelmallista joulun odotusta Sinulle !

    Suvi

    VastaaPoista
  15. Onpa ihana avustuskohde ja lahjaidea. Tuollaisia tupatossuja minäkin voisin tehdä hyväntekeväisyyteen mielelläni. Olisi kiva saada ohje vaikka tänne blogiisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin laittaa ohjeen vaikka alkuvuodesta. Se on todella helppo.

      Poista
  16. Tuo on kyllä parasta muistamista!Peukutan!Ja niin kauniit paketit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahjapaperikin saatiin ilmaiseksi, kun meni hyvään tarkoitukseen.

      Poista
  17. Oi miten ihanaa iloa viette vanhuksille!Niin nättejä tossuja ja tuo voide juttu on aivan loistava! Mukavaa joulunodotusta🎄🎅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossuja tehdessä on kiva miettiä, että kukahan nämä mahtaa saada. Se jää minulle arvoitukseksi, mutta ei se mitään haittaa.

      Poista
  18. Teillä on siellä ihka oikeaa ja aitoa jouluhenkeä. Voi kun kauniit paketit olette tehneet! Uskon, että näistä on paljon iloa. Oranssit tossut ovat mukavan ja lämpöisen näköiset. Ja oranssin löytääkin helpommin :)

    VastaaPoista
  19. Kerrassaan hienoa joulumieltä kaikille! Monella vanhuksella on paljon omaisia, mutta on myös niitä, joiden luona ei käy kukaan. Muistaminen koskettaa varmaan syvästi vanhusten mieltä.
    Rauhallista hyvänmielenjoulunaikaa sinullekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauheaa, että jotkut ihmiset ovat yksinäisiä ja unohdettuja.

      Poista
  20. Ihanasti ajateltu ja tehty! Varmasti moni saa iloa ja lämmintä mieltä kauniista teostanne. Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, että hyvä mieli olisi mukana mahdollisimman monen joulussa.

      Poista
  21. Voi kuinka tämä lämmittää mieltäni. Vanhusten huomioiminen tuntuu nykyisin niin monilta unohtuvan, vaikka jokaisella meistä se elämänvaihe on jossain vaiheessa (toivottavasti) edessä. Minä lahjoitin rahaa ruokakeräykseen, jossa vähävaraisille perheille toimitetaan jouluruoka. Ensi vuonna voisin itsekin huomioida paremmin vanhuksia. Moni ilahtuisi jo pelkästään siitä, että menisi hetkeksi juttelemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet oikeassa. Jutteluhetki olisi myös tosi hyvä lahja. Ruokakeräystäkin tarvitaan, kun kaikilla ei vaan ole varaa ruokaan. Surullista.

      Poista
  22. Hei!
    Miten kauniita tossuja! Avuntarvitsijoita on tosiaan paljon, mutta onneksi auttaminenkaan ei ole kovin vaikeaa. Jokaiselle löytyy varmasti jotain mielekästä tekemistä, jonka kautta tehdä hyvää, kuten sinunkin kohdalla tossujen kutominen.
    Itsekin olen tehnyt hyväntekeväisyyttä useankin eri hyväntekeväisyysjärjestön kautta. Aina ei edes tarvitse mitään järjestöä taustalle, omatoimisestikin pärjää.

    https://www.pelastusarmeija.fi/

    VastaaPoista