keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Matkalla pohjoiseen


Sain kutsun ystäväni häihin viime lauantaina Saariselälle. Vaikka matkaa kertyi yhteen suuntaan yli tuhat kilometriä, päätin mieheni kanssa, että matka taittuu omalla autolla. Se kannatti. Matkalla oli mielenkiintoista nähtävää kuten Hiljainen kansa Suomussalmella. Tunnustan, että olen käynyt Lapissa vain kerran. Oli mahtavaa ihailla Lapin kauniita maisemia ja kyllähän ne porotkin näyttivät eksoottisilta etelän ihmisille.Olimme varanneet  ystäväpariskunnan kanssa mökin Rukalta. Siellä yövyimme yhden yön. Rukalla olen käynyt, mutta siitä on todella kauan.


Mökin nimi ei jäänyt mieleen, mutta mökki oli siisti ja kodikas. Emme ehtineet viettää siellä paljon aikaa, kun halusimme kävellä ja nauttia kauniista säästä.


Ilta Rukalla oli kaunis. Kävelimme hyvän ruoan päätteeksi ravintolasta mökille. Rukalla olisi varmasti paljon nähtävää, mutta nyt emme ehtineet enempää.


Lapissa oli ollut aurinkoinen viikko, mutta sää alkoi muuttua pilviseksi. Saariselällä aurinko vielä yritti paistaa pilvien välistä. Ihailimme hetken maisemia Kaunispäällä.


Ystäväporukalla varasimme Saariselältä upean Karhunpesä1-mökin.Olipa mielenkiintoista yöpyä mökissä, joka on niin täysin erilainen kuin oma kesämökki.


Keittiö oli tasokas ja tyylikäs. Siellä oli värit minun makuuni. Näin hienot paikat ovat kai loma-asuntoja, mökki on ihan väärä sana.


Kattolampusta oli pakko ottaa kuva, kun en ole tällaista koskaan nähnyt. Hieno oivallus, miten poronsarvia voi käyttää.


Lauantaiaamuna alkoi matka hääpaikalle. Se ei ollutkaan mikään tavallinen häiden pitopaikka. Mihin pitkospuut johtavat? Siitä kerron lisää ensi lauantaina.

36 kommenttia:

 1. Oi miten ihanalla reissulla olette olleet💛💚 Mä olen ollut Lapissa muutaman kerran mutta en koskaan syksyn ruskan aikaan.Mukavaa keskiviikkoa💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruska oli juuri alkamassa, ihan parhainta loistoa en päässyt näkemään. Mukavaa keskiviikkoa myös sinulle!

   Poista
 2. Voi, nyt odotan kärsimättömästi millaisen hääpaikan hääpari oli valinnut. Veikkaanpa että jotain luonnonläheistä!
  Lappiin ajelemme mekin omalla autolla loppukuusta. Olemme tuon yli tuhat kilometriä pitkän matkan tehneet monia kertoja. Joskus kesällä, valoisaan aikaan ollaan ajettu koko matka yhden päivän aikana, mutta nykyisin yövymme matkalla yhden yön hotellissa mennen tullen. Menomatkan teemme yleensä Ruotsin kautta kun laiva-aikataulut ovat paremmat sinne päin. Takaisin ajamme sitten Suomen puolelta. Ruskaa emme ole onnistuneet vielä koskaan näkemään ja tälläkin kertaa se taitaa olla ohi kun sinne pääsemme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haluaisn nähdä Lapin parhaaseen ruska-aikaan. Se olisi varmasti upea näky.

   Poista
 3. Siis aivan upea auringonlasku! Ja näkymät noin muutenkin:) Itse en ole koskaan Lapissa käynyt. Jotenkin vaikuttava näky, tuo Hiljainen kansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljainen kansa on puhutteleva. Sitä oli katsomassa pari linja-autollista väkeä.

   Poista
 4. Vau! Upea reissu! Mun ainoasta Lapin reissusta on kohta 40 vuotta.

  VastaaPoista
 5. Oi miten upeat kuvat matkastanne Lapissa olen muutaman kerran käynyt siellä on kyllä mahtavat näkymät:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten maisema voikin muuttua niin paljon etelästä pohjoiseen.

   Poista
 6. Mahtavia kuvia ja olipa hieno keittiö mökissä. Olemme aikaisemmin matkailleet paljonkin Lapin perukoilla ja yöpyneet autiotuvissa ja se oli kivaa niin kauan kuin jaksoi römytä telttojen ja kuivamuonien kanssa 😁.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva kokeilla telttailua, mutta se taitaisi jäädä kokeiluksi.

   Poista
 7. Ihana reissu ja voi miten upeita kuvia😍 Olipas kiva tuo poronsarvi lamppu! Siellä on kyllä niin paljon nähtävää ja upeat maisemat..Innolla odotetaan mitä noiden "tikkaspuiden" päässä on vastassa:) Mukavaa viikkoa sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reissu oli tosiaan ikimuistoinen. Mukavaa viikkoa myös sinulle!

   Poista
 8. Ihanan kuuloinen reissu ja komiat kuvat ☺
  Mukavaa loppuviikkoa ♫

  VastaaPoista
 9. Mä olen ollut Rukalla kerran, mutta silloin oli joulu.
  Nuo sun kuvat on kyllä hienoja.
  Mielenkiintoista minne pitkospuut vie.
  Mukavaa keskiviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkospuureissu oli hyvin erikoinen ja mieleenpainuva. Mukavaa keskiviikkoa myös sinulle!

   Poista
 10. Vastaukset
  1. Kyllä, ei voi kuin ihmetellä miten maisemat ovat muotoutuneet niin kauniiksi.

   Poista
 11. Lappi on kyllä upeaa seutua. Rukalla olimme perheen kesken toistakymmentä vuotta sitten. Jännityksellä odotan seuraavaa postausta.

  VastaaPoista
 12. Olipa hienot mökit. Toi kattolamppu mahtava.
  Kauniit maisemat.

  VastaaPoista
 13. TUosta Hiljaisesta kansasta muistan nähneeni kuvan jo vuosia sitten kun äitini ja siskoni olivat tuollapäin reissussa...eli kansa on tainnut olla paikolillaan jo yli vuosikymmenen?
  Kyllä on ollut pitkä matka!!!! Mutta kaunista on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiljainen kansa on vuodelta 1994. Matka oli todella pitkä, mutta onneksi Suomi on täynnä mielenkiintoisia kahviloita.

   Poista
 14. Ihan ekaksi pitää sanoa, että onpa mahtava lamppu. Varmasti upea illalla palaessaan. Lapin maisemat ovat kyllä niin kauniit. Ihania kuvia.
  Siitä onkin aikaa, kun lapissa on tullut vierailtua.
  Teillä onkin ollut pitkä matka istuskella. Omalla autolla, kun kulkee niin saa pysähdellä silloin kun haluaa ja matkalla ihastella eri paikkoja. Varmasti ollut ihana reissu kaikinpuolin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat todelka kauniit ja nähtiin niistä vaan pieni osa. Autossa saattiin istua riittävästi, mutta oli mukava pysähtyä minta kertaa. Hyvin jaksettiin!

   Poista
 15. Olen muistaakseni nähnyt myös tuon hiljaisen kansan pellolla, tai ainakin saman tyylisen. Olen käynyt Rukalla vain kerran tai kaksi. Harvoin tulee lähdettyä itään päin ajelemaan, kun kotipaikka on Länsi-Lapissa ja Ylläs ja Levi on lyhyemmän ajomatkan päässä. Eikö vaan ollutkin Lapissa mahtavaa. Metsässä samoillessa katselen sillä silmällä, jos poron sarvia näkyisi. Mullakin on haaveissa tehdä tuon tyylinen lamppu. Se on niin kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä vaeltaminen kiinnostaisi kovasti. Luonto on niin upea ja ihmeteltävää riittää.

   Poista
 16. Mahtavissa maisemissa olet käskennellyt!
  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oli sellaiset maisemat, että kelpasi ihailla luonnon ihmeitä.

   Poista
 17. Teillä on ollut kiva reissu.
  Paljon ihanaa nähtävää ja upeita maisemia. Tuo kattolamppu on upea!
  Odotankin innolla minne pitkospuut vievät.😀
  Hyvää torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tullutkaan ennen mieleeni, että poronsarvista voi tehdä kattolampun. Kaikkea sitä keksitään!

   Poista
 18. Upeita ovat Lapin maisemat. Siellä käynnistä on luvattoman pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käyn useammin etelän rannoilla kuin Lapissa. Näin se vain on, en oikein tykkää talvesta, joten silloin en ainakaan menisi Lappiin.

   Poista