lauantai 19. elokuuta 2017

Ystäväkirja-haaste


Happystarhome-blogin Elina oli tutustunut aikuisten ystäväkirjaan ja hän haastoi minut vastaamaan muutamiin kirjassa oleviin kysymyksiin.

Minulle tuli mieleen, että minulla on tallessa oma Koulutoverini-kirja ja kaivoin sen esille muistojeni kätköistä. Selailin sitä samalla, kun vastailin Elinan kysymyksiin.


1. Pienenä ajattelin, että minusta tulee 
Koulutoverini- kirjaan olen kirjoittanut 43 vuotta sitten saman ammatin kuin kahdeksan muuta vastaajaa, opettaja. Voin sanoa teille, että toive meni ei ihan, mutta aika lähelle. Kirjaan on kirjoittanut 35 ystävää ja muita suosittuja toiveammatteja olivat sairaanhoitaja, kampaaja ja laulaja.

Huomatkaa mitä inhosin eniten, "kaalikäälyreitä". Ne olivat painajaiseni kouluruokalassa, mutta nykyään pidän niistä paljon eikä traumoja jäänyt. Muut ystävät inhosivat eniten läskiä, käärmeitä, sotaa ja poikia.2. Kirja tai elokuva, joka aiheuttaa edelleen väristyksiä. 
Minulle tulee nyt vain mieleen  Reino Lehväslaihon sotakirjojen täydellinen kokoelma, jonka mieheni on ujuttanut samaan vitriiniin Pehtoori-pannujeni kanssa. Tämä aiheuttaa minulle väristyksiä, koska pannut ja kirjat eivät sovi mielestäni yhteen.

Miehelläni on tapana kertoa minulle kirjan tapahtumia samalla, kun hän itse lukee. Aamu löysi väsyneet miehet suon reunassa taukoa pitämässä. Miehet olivat väsyneitä talsittuaan peninkulmia lokakuisessa räntäsateessa. Sissikomppania Ritola oli palaamassa kotiin sodan sekatöistä. Huoh! Osaan näitä jo ulkoa.3. Noloin tv-ohjelma, josta pidän.
Tunnustan, että seurasin tv-sarjaa Hottikset. En tosin pitänyt siitä, mutta minun piti vain katsoa, että miten alas voidaan vajota tv-ohjelmien tekemisessä. Pyydän kohteliaimmin anteeksi, jos tämä oli jonkun lempisarja.


Yllä oleva kukkakuva ei liity ohjelmaan mitenkään. En halunnut eikä se kai olisi sallittuakaan liittää tähän kuvaa Hottiksista.4. Paras Martta-taitoni
Tämä on helppo. Se on ehdottomasti virkkaus. Tässä valmistuu tyynynpäällinen kesämökille. Minulta puuttuu vielä noin 80 palaa ja pieniä virkkausväsymyksen merkkejä on jo ilmassa.5. Salainen paheeni 
Minulla ei ole salaisia paheita, mutta yksi hyvin julkinen pahe on. Kun reissaan, etsin persoonallisia ja kiehtovia kahviloita matkan varrelta. En käy isojen ketjujen kahviloissa, koska niistä puuttuu omaleimaisuus.


Laitan Facebookiin ystävieni nähtäväksi missä kahvilassa olen käynyt ja mitä syönyt. Tämä kuva on Rautalammilta Tiinan tuvasta, jossa söin parhaan munkin ikinä.


6. Meni syteen tai saveen, niin vielä joskus aion...
ottaa selvää paremmin kamerani käytöstä. Opas vaikuttaa vielä ydinfysiikalta. Olen taas ilmoittautunut järjestelmäkameran käytön peruskurssille. Kävin sellaisella jo viime syksynä, mutta jäin varmaan luokalle. Paras aloittaa alusta.


7. Kahta en vaihda ja ne ovat
Puutarhaharrastukseni on vähän sellaista oho-eiku-menetelmää, mutta tuottaa niin suurta mielihyvää, että siitä en aio luopua. 


Jatkan myös hyvin pienimuotoista hyötykasviviljelyä. En edes syö paljon perunaa, mutta se ihana tunne, kun on itse kasvattanut jotain.

Kerronpa vielä mikä oli tyttöjen hartain toive Koulutoverini-kirjassa. Ette varmaan ylläty, että se oli koira. Se lienee monen noin 10-vuotiaan tytön toive vieläkin. Jotkut asiat eivät muutu.

Haasteen saa ottaa vastaan kuka haluaa. Oli mukava miettiä vastauksia. Iloa viikonloppuunne!

40 kommenttia:

 1. Mä olin ihan unohtanut Hottikset...joskus vitsillä katselin =). Onpa sulla monta Pehtooria...*kateellinen*.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin Pehtooreja kirppiksiltä silloin, kun ne olivat vielä järjellisissä hinnoissa.

   Poista
 2. Ihana tuo sinun ystävänkirjasi. Minäkin muistan, kun niitä kavereiden kanssa kirjoiteltiin. Sitä en muista onko enää missään varaston kätköissä tallessa. Kiva oli lukea vastauksiasi.:)
  Iloa sinunkin viikonloppuusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olin pyytänyt opettajankin kirjoittamaan. Mukavaa viikonloppua sinulle!

   Poista
 3. Oi miten nostalgista katsoa koulutoverini-kirjaa.Minullakin oli ja sitten sellainen teinikalenteri..Mukavaa päivää sinne,vaikka surullisin mielin täällä Turun tapahtumien johdosta..niin kamalaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatukseni ovat nyt Turussa. Toivon voimia meille kaikille jaksaa eteenpäin ja uskoa hyvyyteen.

   Poista
 4. Voi mää niin tykkäsin lapsena noista kaverikirjoista. Voisin kyllä isonakin sellaista täyttää.

  VastaaPoista
 5. Olipas se mukava haaste ja aivan ihanat vastaukset. Muistan kyllä nämä ihanat ystäväkirjat. - Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväkirja tuotiin koulun jälkeen kotiin ja sitten mietittiin tarkkaan vastauksia. Aurinkoa sinunkin viikonloppuusi.

   Poista
 6. Mukava haaste ja ihanat vastaukset. Aurinkoista viikonloppua.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva! Vettä satelee, mutta aurinkokin käy välillä kurkistelemassa.

   Poista
 7. Ihana postaus, mukava haaste ja kivoja vastauksia♥ Minua niin hymyilytti tuo eniten inhoan kaalikääryleitä...ja muiden läskiä, käärmeitä, sotaa ja poikia.. kuulosti niin tutulta:) Ihana että sinulla on tuollainen kirja vielä tallella,melkoinen aarre!! Tyynynpäälisestä tulee kyllä upea...tsemppiä vaan loppu ruutuihin! Mukavaa viikonloppua💕🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä sen tyynynpäällisen saan valmiiksi, kun taas oikein innostun. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 8. Mukava haaste, ja kivat vastaukset. Minullakin oli (on tallessa vielä!) samanlainen ystäväkirja, mutta keltainen väri kannessa :) Ihana palata lapsuuteen, ja peilata niitä toiveita ja kirjoituksia elämään nyt. Olen joskus tehnyt postauksen ystäväkirjasta, pitääpä kaivaakin se esiin blogista.
  Oikein mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva muistella niitä luokkatovereita ja ystäviä, jotka olivat kirjaan kirjoittaneet.

   Poista
 9. Mukava haaste ja kiva lueskella sinun vastauksiasi. Minäkin muistan kouluajoilta ton ystäväkirjan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sitten oli vielä kiiltokuvavihot, joihin kirjoitettiin värssyjä.

   Poista
 10. Kivoja vastauksia!
  Hienoa, kun sinulla on tallessa ystävä kirja.
  Minulla ei ole, mutta runovihko on tallessa. Kaverit ja sukulaiset on kirjoitelleet siihen runoja
  ja liimaillut kiiltokuvia. Ihana muisto!
  Hyvää viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös sellainen vihko. Täytyykin kaivaa se esiin.

   Poista
 11. Hauska tuo haaste!
  Ihanaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

  VastaaPoista
 12. Ihana, nostalginen postaus! Viime viikolla kaivoin oman koulutoverini-kirjan esiin. Siihen tosin ovat kirjoittaneet muutkin kuin pelkät koulukaverit, nimittäin esim. lokakuussa 50 v.täyttävä serkkuni. Teen hänelle synttärilahjaksi kuvakirjaa ja liitin hänen kirjoituksensa/vastauksensa lahjakirjaan. Voipa päivänsankaria naurattaa.
  Ihanaista viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 13. Ystäväkirjat on ihania, vaikka ei nykyiset entisiä vastaa. Ei tietenkään. Odottelen täällä postaustasi kasvari-keittiön edistymisestä. Kovasti kiinnostaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menen ensi viikonloppuna mökille ja projekti etenee. Otan lisää kuvia ja postaan aiheesta.

   Poista
 14. Tämä oli hauska. :D
  Muistan hyvin, kun ystäväkirjoihin kirjoiteltiin.
  Huikea pehtoori kokoelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoorit ovat minun lemmikkejä. Onneksi ostin, kun niitä sai vielä halvalla.

   Poista
 15. Hauskoja vastauksia :). Ja hienot Pehtoorit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pehtoorit ovat ihania erityisesti siksi, kun ne ovat niin värikkäitä.

   Poista
 16. Muistan nämä koulutoverikirjat. Sulla oli Ihanat kirjoitukset niitä oli mukava lukea. Ja olen samaa mieltä kirjat ja ihanat pehtoorikannut eivät sovi yhteen. Mutta jos kysyy sitä mieheltäsi hän sanoisi, että pehtoorikannut eivät sovi näiden hyvien kirjojen joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Mies ei tykkää, kun hänen kirjansa ovat vähän ahtaalla pannujen takia.

   Poista
 17. Voi tuo käsiala on niintuttua, itsellä ei ollut koskaan ystäväkirjoja, mut lapsilla oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunokirjoitusta harjoiteltiin ahkerasti, mutta ei enää nykyisin. Näin se aika muuttuu.

   Poista
 18. Mahtavia vastauksia. Tuo Hottikset nauratti kyllä :) Itsekin sitä taisin pari jaksoa katsoa, ja kyllä se kieltämättä aikamoinen riman alitus oli. Toisaalta samanlaista soopaa tuntuu tulevan joka tuutista. Silti sitä aina välillä tulee sitäkin katsottua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soopaa on joskus kiva katsoa. Ei tarvitse ajatella mitään eikä keskittyä sen kummemmin.

   Poista
 19. Ihanaa että otit haasteen vastaan <3 ja voi miten suloista että olet tallettanut oman ystäväkirjasi <3 näitä vastauksia oli niin ihana lukea :) Kaunista keskiviikkoa <3

  VastaaPoista