keskiviikko 16. elokuuta 2017

Seitsemän kiitospäivää puutarhassa

Sain AnneliPunnelilta Rouva Myttynen muistelee-blogista kivan tehtävän:
Pidä puutarha-aiheista kiitollisuuspäiväkirjaa seitsemän päivän ajan ja tee siitä postaus. Kerro postauksessa, kuka sinut haastoi ja haasta puolestasi kolme tai useampia puutahaihmisiä mukaan haasteeseen.


1. kiitollisuus
Syyshortensia on kuin pihan peruskallio. Se on ollut siinä aina, kauemmin kuin minä. Olen asunut tässä talossa 27 vuotta.

Keväällä tuuli riepottaa ruskeita hortensian kukintoja pitkin pihaa ja oravat juoksevat niitä peloissaan karkuun.2. kiitollisuus
Kesäaamuisin haen pihalta salaattia voileivän päälle. Tänä kesänä minulla on ollut rucola-salaattia. Kasvusäkki ja Biolanin kasteluallas töröttävät keskellä pihaa kodin terassiremontin takia. Salaatti on saanut vettä sekä taivaalta että altaasta.


3. kiitollisuus
Kärhö on alkanut pikku hiljaa viihtyä puutarhassani. Kärhön nimeä en tietenkään muista, mutta se voisi olla vaikka täydellinenihme.4. kiitollisuus
Kävin vakavan keskustelun sinikka-luumupuuni kanssa vuosi sitten keväällä. Sanoin sinikalle, että jos et kuki ensi keväänä, päiväsi ovat luetut. Sinikka on nimittäin ollut pihassani jo vuosia ja koskaan en ole siitä saanut satoa.

En nähnyt yhtään kukkaa tänä keväänä, mutta jostain ilmestyi kolme luumua, joista kuvassa näkyy kaksi. Sinikka tienasi itselleen yhden lisävuoden kolmella luumulla. Olen melko kiitollinen niistä.5. kiitollisuus
Tässä kohtaa olen kiitollinen kaikille niille, jotka esittelivät blogeissaan ihania atsaleoja ja rodoja. Innostuin ostamaan mökkipuutarhaan molempia, koska hapan mökkimaasto sopii niille hyvin. Odotan jännityksellä ensi kevättä, miten ne menestyvät. Tämän atsalean nimeä en tietysti muista, mutta nimilappu on tallessa mökillä lipaston laatikossa, siinä vasemmanpuoleisessa.6. kiitollisuus
Maitokärryllinen itse siemenestä kasvatettuja samettiruusuja. Seuraan kasvun ihmettä ja iloa joka vuosi aina uudestaan yhtä toiveikkaana.7.kiitollisuus
Mökkipihassa on kaikenlaisia rakennuksia: laavu, huvimaja, Tex Willer-kahvipaikka ja uusimpana tulossa kasvihuone-kesäkeittiö. Katselen niistä pihaa ja luontoa eri näkökulmista. Mieli lepää ja nautin joka minuutista.

Tätä postausta oli kiva tehdä. Aluksi mietin, että mistä minä nyt voin olla kiitollinen. Lopuksi aiheita oli niin paljon, että minun oli vaikea valita.

Haastan mukaan seuraavat blogit: Meidän mökki ja kaupunkikoti, Nettimartan pihapiiri, Puutarhahetki - suurien unelmien puutarhablogi ja Pale red rose.

28 kommenttia:

 1. Tämä on kiva haaste ja sinulla on niin kivat vastaukset. On hienoa kun puutarhasta löytyy niin paljon kiitollisuuden aiheita. Mukava kun sinulla on niin paljon rakennuksia puutarhassasi, niissä on hauska levähtää ja juoda vaikka päiväkahvit. - Aurinkoa viikkoosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitollisuuden aiheita on tosiaan monta ja paljon olisi vielä ollut kerrottavaa. Aurinkoa myös sinun viikkoosi!

   Poista
 2. Juuri näin, suuria kiitollisuuden aiheita.

  VastaaPoista
 3. Paljon ihania kiitollisuuden aiheita!Suomen kesä on kyllä niin kiva! Sinulla on kaunis puutarha🌹🌹

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä saisi vaan jatkua pidempään. Syksykin on kaunis, mutta kesää ei voita mikään.

   Poista
 4. Kiva haaste!Nuo kärhöt on niin upeita!
  Kivaa keskiviikkoa sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kärhöstä niin ihmeissäni, että onnistuin sittenkin.

   Poista
 5. Ihana postaus,niin kauniita kiitollisuuden aiheita ja aivan upea tuo syyshortensia😍Sinulle on postia jo tulossa😉❤️

  VastaaPoista
 6. Puutarhasta voi todella iloita joka päivä.
  Komea ja kauniin mallinen on syyshortensiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt iloitsen siitä, että on niin lämmintä eikä koko ajan sada. Työpäivän jälkeen voi olla pihalla.

   Poista
 7. Hyviä kiitollisuuden aiheita.
  Aivan mahtavan näköinen syyshortensia. Sehän on kuin puu. Upea, kertakaikkiaan.
  Täytyykin vinkata äidille tuosta komeasta laavusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon, että ehtisin vielä istuskella laavulla tänä syksynä. Täytyy sitten ottaa enemmän kuvia.

   Poista
 8. Tämä oli taas ihan erilainen kiitollisuus haasteen toteutus. Ihana.

  VastaaPoista
 9. Kiva haaste!
  Samettiruusut kärryissä on ihanat!
  Ja upea syyshortensia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitokärryissä on ollut vuosien varrella erilaisia kesäkukkia. On kiva aina miettiä, että mitähän siihen laittaisi.

   Poista
 10. Voi luumupuuta! Otti sitten onkeensa. Isälleni oli tärkeä paikka pihamaan huvimaja ja siinä oli varmasti sitä samaa, että sai eri perspektiivin pihaan ja luontoon.

  27 vuotta on pitkä aika. Itse olen pisimmän ajan asunut nyt tässä nykyisessä pikkukaupungissa. Talo on tosin vaihtunut, mutta paikkakunta pysynyt samana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystynkö enää koskaan tästä muuttamaan? Sitä joskus mietin. Täytyy vain olla rohkea ja avarakatseinen, jos ei tässä talossa jaksa enää hoitaa pihaa ja muutto tulee ajankohtaiseksi. Nyt siihen ei vielä ole tarvetta.

   Poista
 11. Kiitollisuuden aiheita on uskomattoman paljon ja kivat on Sinun aiheet. Ja hei tuo syyshortensia on ihan mielettömän hieno ☺
  Mukavaa viikonloppua Sinulle Ansu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syyshortensia on minunkin mielestäni kaunis ja se rajaa näkymää kivasti etupihalta ja kadulta. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista
 12. Kiitollisena otan haasteesi vastaan, jahkas käteni kuntoutuu. Tosi kaunis hortensiasi, suorastaan puu.

  VastaaPoista