keskiviikko 18. huhtikuuta 2018

Terveisiä Helsingin Kevätmessuilta


Monet ovat jo ehtineet kertoa kokemuksia Helsingin Kevätmessuilta ja tässä tulee minun kokemuksiani.


Joka vuosi minulle tulee outo mielihalu hypätä tulppaanien sekaan, mutta tälläkin kertaa onnistuin käyttäytymään asiallisesti.


Minusta on ihan ok, että messuilla esitellään mökkeilyyn liittyviä juttuja, vaikka en joka vuosi osta laituria tai huvimajaa. Ne ovat minusta kuitenkin kiinnostavia. Silti toivoisin enemmän puutarhaan liittyviä asioita ja enemmän tilaa puutarhalle niin kuin moni muukin on kaivannut.

Kuvani ovat melkein kaikki Liisa ihmemaassa- teemapuutarhasta, kun en oikein muutakaan kuvattavaa keksinyt. Odotin jotain, mitä ei tullut. Sisusta-osastokin oli niin pieni, että sitä oli vaikea havaita.

Puutarhaa olivat rakentamassa ainakin TTS Työtehoseuran puutarhaopiskelijat. Se olikin taitavasti toteutettu ja löysin sieltä  monta kivaa vinkkiä kuten tämä betonista ja puusta tehty kärpässieni. Minä tein viime kesänä tatteja. Niitä voit katsella täältä


Jos minulla on joskus tarpeeton lipasto, istuttaisin sen laatikoihin kukkia.Teemapuutarha oli saanut paljon tilaa messuilta. Siellä oli kiva kävellä, mutta jäin kaipaamaan enemmän tietoa ja vinkkejä omaan puutarhaani. Hyötypuutarha, malli-istutuksia vai onko kevät sellainen ajankohta, että näitä on vielä vaikea esitellä.


Missä olivat puutarhavaatteet? Koristeita kaipaisin myös. Kävin paluumatkalla Koiramäen pajutallissa ostoksilla ja siellä oli vaikka mitä kivaa.

Kuvassa oleva tuoli kelpaisi minulle. Sellaisen voisi toteuttaa koivusta. Yritin vinkata miehelleni asiasta, joka koko ajan pelkäsi, että löydän jotain ostettavaa. Olen hieman miettinyt Kekkilän kompostoria, mutta en löytänyt Kekkilän osastoa, vaikka kyllä se oli messuilla. Mies oli ainakin helpottunut.


Ainoa ostos messuilta oli Maalla-lehden tilaus. Istuin sunnuntaina terassilla kahvilla ja nautin lehdistä ja tilauksen mukana tulleista kylkiäisistä.

Lahden Pihapiirimessut lähestyvät ja minulla on messuvalmistelut täydessä vauhdissa. Käy katsomassa Facebookissa Pihapiirin sivuja. Siellä on juttua minun esiintymisestä. 

36 kommenttia:

 1. Minä myös ehdottelin HerraMiehelle tuollaisen tuolin rakentelua. Oli niin suloinen :)
  Tsemppiä messukiireisiin. Kiva päästä sinut tapaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kuvista tuli lauantaina käytyä messuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messut ovat aina virkistäviä, oli ainakin paljon tulppaaneita.

   Poista
 3. Onpa siellä ollut paljon kaunista katseltavaa :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää kivalta tuo Liisa ihmemaassa teemapuutarha.
  Koiramäen pajutallilla voisikin piipahtaa joskus.
  Siellä on kyllä kaikkea mukavaa.

  Mukavia messuvalmisteluja!:)

  VastaaPoista
 5. Kivan näköisiä messukuvia ☺
  Mukavaa keväistä keskiviviikkoa Sinulle Ansu ♥

  VastaaPoista
 6. Kivat terveiset messuilta.
  Mukavaa valmistautumista messuihin. :))

  VastaaPoista
 7. Metsänhengen oleskelutuoli. Mennyt vähäksi aikaa käymään Sammaltarhan puolella...
  Minulla ois vanha, ruskea lipasto ja olen miettiny miten sen toteuttaisin. Sijoituspaikka on jo heti kysymysmerkillä, kun ei nyt haluis sitä talon taaksekaan viedä piiloon ja muualla on jo jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selvästi Metsänhengen tuoli. Mielikuvitukseni lähti heti laukkaamaan.

   Poista
 8. Kivoja juttuja olet messuilta bongannut.

  VastaaPoista
 9. Lauantaina menen Supermessuille Tampereella (tai Pirkkalaa se taitaa olla). Saapa nähdä onko samanlaista kuin Helsingissä tai Lahdessa. Laita kuvia osastostasi.

  VastaaPoista
 10. Minua nauratti mielihalusi hypätä tulppaanien joukkoon. Tuollaisissa paikoissa herää joskus hauskoja mielleyhtymiä ja ajatuksia, mutta aikuinen minä pitää ne kurissa. Olisit hypännyt vain ja sanonut ihmettelijöille, että taulussa käskettiin loikata kaninkoloon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loikkaus tulppaanien sekaan olisikin sopinut tosi hyvin Liisa ihmemaassa teemaan. Siellä kun kaikki oli vähän niin ja näin.

   Poista
 11. Mukava messupostaus. Saapa nähdä, saanko itseni hilattua sinne messuille Lahteen...

  VastaaPoista
 12. Ihania messukuvia!
  Tuo lipasto on söötti! Nuo on niin hauskoja nuo huonekalujen uusiokäytöt puutarhassa!

  VastaaPoista
 13. Kivoja messukuvia!
  Hyvää viikon jatkoa!❤️

  VastaaPoista
 14. Ihana tuoli! Sopisi meidän mökkipihaan. Moni valitti, että siellä messuilla oli paljon muovihärpäkkeitä. Hassua tänä aikana, kun muovista puhuttu paljon luonnon saastuttajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Messuille sopisi hyvin kaikki kestävään kehitykseen sopivat asiat eikä muoviset.

   Poista
 15. Ihanat kuvat! Tuo lause sopisi minullekin... "joskus tekee mieli hypätä tulppaanien sekaan." Kiva tuo kärpästuoli. Tarpeellisia asioita jäit kaipaamaan... puutarhavaatteet olisivat kiva lisä messuille.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielikuvitus laukkaa joskus liikaakin ja silloin tulee hassuja mielitekoja.

   Poista
 16. Oranssit tulppaanit aivan upeat väriltään. Ja muutenkin kuvissa näkyy, kuinka on panostettu visuaaliseen puoleen messuilla.

  VastaaPoista
 17. Mukava messupostaus! Minäkin jäin kaipaamaan niitä koristeita, niitä minulla on muutenkin vähänlaisesti, joten lisää kyllä mahtuisi. Lahden messuja odotan jo innolla, ihanaa päästä käymään siellä! Toivottavasti nähtäisiin!:) Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista